search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:27
MENU CLOSE

Θρίαμβος Τσιτσιπά, υπόκλιση Φέντερερ – Την Κυριακή στον τελικό του ATP Finals ο Έλληνας τενίστας

16.11.2019 16:26
Θρίαμβος Τσιτσιπά, υπόκλιση Φέντερερ - Την Κυριακή στον τελικό του ATP Finals ο Έλληνας τενίστας - Media

 

Μετά από μια εκπληκτική εμφάνιση ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Ρότζερ Φέντερερ με 2-0 και προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής για το ATP Finals.

Στο πρώτο σετ επικράτησε ο Τσιτσιπάς επικράτησε με 6-3 και στο δεύτερο με 6-4.

Ο Τσιτσιπάς παίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο ATP Finals και έφτασε στα ημιτελικά, με τον Φέντερερ να είναι στην 4άδα του συγκεκριμένου τουρνουά για 11η συνεχόμενη φορά και 15η συνολικά, ενώ μετρά και 10 κατακτήσεις τίτλων (2003, 2004, 2006, 2007, 2010, 2011 2005, 2012, 2014, 2015).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: “Είμαι υπερήφανος για τον εαυτό μου σήμερα, ήταν φανταστικό παιχνίδι, ενώ και ο κόσμος ήταν φανταστικός. Απόλαυσα τον χρόνο που πέρασα στο γήπεδο. Είναι μια μάχη πνευματική. Προσπάθησα να μην διευκολύνω τα πράγματα για τον Ρότζερ, όμως τα πήγε κι εκείνος πάρα πολύ καλά αυτή την εβδομάδα, όπως πάντα. Το να παίζω απέναντι στον Φέντερερ είναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορώ να έχω. Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχω κάνει φέτος. Προσπαθώ να κάνω έστω τα μισά απ’ αυτά που κάνει ο Ρότζερ. Ο καθένας έχει το δικό του προσωπικό παιχνίδι. Ήταν το είδωλό μου από μικρό παιδί”.  

Τι έγραψαν τα ξένα ΜΜΕ

«Εντυπωσιακός Τσιτσιπάς: νικάει τον Φέντερερ σε δύο σετ και πάει τελικό» είναι ο τίτλος στην ηλεκτρονική έκδοση της Gazzeta dello Sport, που σημειώνει: «Ο 21χρονος Έλληνας στην πρώτη του παρουσία στο τουρνουά των κορυφαίων οκτώ της σεζόν, νίκησε τον υπέροχο Φέντερερ με 6-3,6-4».

«Η εξέγερση των νέων είναι εδώ: ο Φέντερερ… πέφτει από τον Τσιτσιπά στα ημιτελικά», αναφέρει η ισπανική Marca, ενώ η As σημειώνει: «Η νέα γενιά (Next Gen) ανοίγει βήμα» υπογραμμίζοντας: «Ο Τσιτσιπάς κερδίζει τον Φέντερερ και είναι ο πιο νέος φιναλίστ από το 2009».

Η γαλλική εφημερίδα L’Equipe έγραψε στην ηλεκτρονική της έκδοση: «Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον… μετρ και πέρασε στον τελικό», ενώ το BBC τόνισε: «Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον Φέντερερ και πήγε τελικό»…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:27