search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:44
MENU CLOSE

Maria Menounos: Το δύσκολο ταξίδι της μητρότητας

17.11.2019 07:35
Maria Menounos: Το δύσκολο ταξίδι της μητρότητας  - Media

 

Η Μaria Menounos, είναι Αμερικανίδα δημοσιογράφος και ηθοποιός, ελληνικής καταγωγής. Γεννήθηκε στο Μέντφορντ της Μασσαχουσέτης από Έλληνες γονείς, τους Κώστα και Λίτσα Μενούνος, με καταγωγή από τον Άκοβο Αρκαδίας. Έχει έναν μικρότερο αδελφό, τον Peter και φοίτησε στο Medford High School.

Το 1995, ξεκίνησε να παίρνει μέρος σε διαγωνισμούς ομορφιάς και το 1996 αναδείχθηκε Miss Massachusetts Teen USA. Επίσης συμμετείχε στο διαγωνισμό Miss Teen USA όπου έφτασε στις 15 καλύτερες. Το 2000, συμμετείχε στο διαγωνισμό για την ανάδειξη της Miss Massachusetts USA όπου βγήκε δεύτερη ενώ την ίδια χρονιά, ολοκλήρωσε και τις σπουδές δημοσιογραφίας στο Emerson College της Βοστώνης.

Τον Απρίλιο του 1998, ξεκίνησε τη σχέση της με τον σκηνοθέτη και παραγωγό Kevin Undergaro. Στις 31 Δεκεμβρίου 2017, παντρεύτηκαν στο Times Square της Νέας Υόρκης σε μια τελετή που προβλήθηκε από το κανάλι FOX και την εκπομπή Fox’s New Year’s Eve with Steve Harvey. Το ζευγάρι ωστόσο στις 6 Οκτωβρίου 2018 παντρεύτηκε και με παραδοσιακό θρησκευτικό γάμο στον Άκοβο, απ’ όπου και κατάγεται η οικογένειά της.

Οι προσπάθειες να γίνει μητέρα

Το 2011, η όμορφη δημοσιογράφος είχε αποκαλύψει στον Dr. Drew ότι είχε αποφασίσει να καταψύξει τα αυγά της γιατί δεν ήταν έτοιμη να γίνει μαμά! «Είμαι 33, και αποφάσισα πώς θέλω να δουλέψω ακόμη δυο-τρια χρόνια και μετά να γίνω μητέρα. Απλά αυτή τη διαδικασία τη βλέπω ως ασφάλεια για τότε».

Το 2016 η Maria Menounos ξεκίνησε τις πρώτες προσπάθειες να αποκτήσει παιδί μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης. Τότε η ίδια είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες από το κρεβάτι της κλινικής.

«Έχουν αρχίσει να με ναρκώνουν και είναι ωραίο», είχε πει η παρουσιάστρια, φανερά εξαντλημένη και αμακιγιάριστη, συνεχίζοντας, «Ήρθε η ώρα της εμφύτευσης του εμβρύου!».

Τρεις αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής

Λίγους μήνες αργότερα και έχοντας τρεις αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης, μίλησε για την ψυχολογική της κατάσταση.

«Μετά από μήνες και μήνες θεραπείας για τις εξωσωματικές και χωρίς να νιώθω ο εαυτός μου… Είμαι χαρούμενη που μπορώ να δημοσιεύσω αυτή τη φωτογραφία και να πω πως μπορώ πλέον να αισθάνομαι πως είμαι ο εαυτός μου ξανά. Όλο αυτό μου κόστισε σωματικά και ψυχικά. Το τελευταίο διάστημα έχω κλάψει πολύ. Μετά από μερικές εβδομάδας σκληρής προπόνησης και μετά από 10.000 βήματα κατάφερα να νιώθω ξανά φυσιολογική. Όποια έχει κάνει εξωσωματική γονιμοποίηση καταλαβαίνει τι περνάω. Αυτές οι διακοπές μου ήταν τόσο απαραίτητες και νιώθω ευλογημένη που μπορώ να τις απολαύσω! Αυτό το μέρος είναι παράδεισος», έγραψε η Μαρία Μενούνος, κάτω από τη φωτογραφία που την έδειχνε να φορά ένα κίτρινο μπικίνι.

Τα εμπόδια που έφερε στον δρόμο της το 2017

Ο δρόμος της μητρότητας δεν είναι καθόλου εύκολος για την Maria Menounos. Το 2017 και ενώ παρηγορεί ήδη την μητέρα της η οποία έχει κάνει εγχείρηση στον εγκέφαλο, μαθαίνει ότι και η ίδια έχει όγκο.

«Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε νόμιζα ότι είχα πάθει μια μόλυνση στο αυτί κι έτσι πήγα στο γιατρό. Εκείνος με διαβεβαίωσε ότι δεν έχω τίποτα στα αυτιά και με ρώτησε αν αισθάνομαι κάποιες άλλες ενοχλήσεις. Η αλήθεια είναι ότι εκείνο το διάστημα οι πονοκέφαλοι είχαν γίνει πιο συχνοί, είχαν αυξηθεί οι φορές που έκανα σαρδάμ στην κάμερα και, μερικές φορές, δυσκολευόμουν να διαβάσω την οθόνη με τη σκαλέτα. Η πρώτη μου σκέψη, αφού αναλύσαμε τα συμπτώματα ήταν ότι μπορεί να είχα προσβληθεί από όγκο στον εγκέφαλο, όπως και η μητέρα μου. Ο γιατρός με παρέπεμψε να κάνω εξετάσεις μαγνητικής τομογραφίας», είχε πει στο αμερικανικό People.

Η Menounos, υποβλήθηκε σε επτάωρη επέμβαση την ημέρα των 39ων γενεθλίων της. Αν και κατά 99,9 % ο όγκος αυτός έχει αφαιρεθεί με επιτυχία η Maria Menounos θα πρέπει να συνεχίσει να ελέγχει ότι δεν θα αναπτυχθεί (ο όγκος) ξανά.

Το 2018 ήρθε ο γάμος και οι πρώτες σκέψεις να αποκτήσει το ζευγάρι παιδί μέσω παρένθετης μητέρας.

«Πραγματικά πιστεύω ότι ο Θεός έχει σχέδιο. Αν είναι γραφτό να κάνω ένα παιδί, αυτό θα συμβεί»

Σε συνέντευξη που είχε δώσει το ζευγάρι μετά τον γάμο-έκπληξη στην Times Square της Νέας Υόρκης μίλησε για το παιδί που θέλει να αποκτήσει τόσο πολύ!

«Πρέπει να δουλέψω με τους γιατρούς και να δούμε αν το να μείνω έγκυος θα είναι μία έξυπνη κίνηση», είχε πει τότε η Menounos συνεχίζοντας, «Έχω κάποια παιδιά κατεψυγμένα, ίσως γίνει εμφύτευση. Αν όχι, τότε θα ψάξω για παρένθετη μητέρα!».

Η ιδέα της παρένθετης μητέρας έβρισκε σύμφωνο και τον σύζυγό της, που όπως ο ίδιος αισθανόταν, η παρένθετη μητέρα θα ήταν η καλύτερη λύση στην περίπτωσή τους. «Σίγουρα θέλουμε παιδιά, αλλά σκέφτομαι πως θα τα βγάλει πέρα με μια εγκυμοσύνη και θα ήθελα να βρω παρένθετη μητέρα επειδή το σώμα της πέρασε μέσα από την κόλαση στην κυριολεξία. Θέλω ένα παιδί απεγνωσμένα αλλά δεν θέλω να ρισκάρουμε την υγεία της!».

Η Maria Menounos από την άλλη εκείνη την περίοδο ήθελε να μείνει έγκυος, για να ζήσει έστω και για μια φορά την εμπειρία της εγκυμοσύνης. «Πραγματικά πιστεύω ότι ο Θεός έχει σχέδιο. Αν είναι γραφτό να κάνω ένα παιδί, αυτό θα συμβεί. Αν όχι, τότε ο Θεός με προστατεύει από το να μην μεγαλώσει ο όγκος!Έχω κανονίσει ραντεβού για μαγνητική τομογραφία ώστε να βεβαιωθώ ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει και αν όλα πάνε καλά, τότε θα ζυγίσουμε και τα συν και τα πλην ώστε να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Είναι δύσκολο. Πραγματικά θέλω να ζήσω την εμπειρία της εγκυμοσύνης έστω και για μια φορά, αλλά πιστεύω ότι ο Θεός θα μου πει τι πρέπει να κάνω και τι όχι!».

Όλα αυτά τα χρόνια η Maria Menounos και ο Kevin Undergaro θέλουν και προσπαθούν να κάνουν ένα παιδί και τελικά όπως και η ίδια η Maria Menounos αποκάλυψε πριν μερικές μέρες, ίσως μέχρι τα Χριστούγεννα του 2020 να έχει μικρές Μαρίες και Kevin να τρέχουν τριγύρω τους.

Η 41χρονη Μαρία, θέλει να μεγαλώσει η οικογένειας της και θέλει να φτιάξει τη δική της οικογένεια. «Παρόλο που η μαμά μου είναι σε αυτήν την κατάσταση (η μητέρας της Λίτσα, υποφέρει από γλοιοβλάστωμα 4ου σταδίου –μια μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο), ήθελα να κάνω τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Δεν θέλω να σταματήσω τη ζωή. Γι’ αυτό βρίσκομαι απόψε εδώ παρόλο που θα προτιμούσα να μείνω σπίτι και να κλαίω. Πρέπει να προχωράς μπροστά. Το μόνο πρόβλημα είναι πως η μητέρα μου χρειάζεται πολλή προσοχή, οπότε συμπλήρωσα τα χαρτιά και απλώς τα άφησα στο γραφείο μου. Οπότε σήμερα το πρωί, τα έβαλα στο γραφείο του Κέβιν και λέω, “Μπορείς να τα στείλεις; Πάμε να κάνουμε αυτά τα παιδιά!”…Ποτέ δεν ξέρεις, ίσως μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα να έχουμε μικρές Μαρίες και Κέβιν να τρέχουν τριγύρω», είπε η ίδια, μιλώντας στην εκπομπή του καναλιού ΕΤ, γεμάτη ελπίδα.

Καθώς και η ίδια έχει εμφανίσει καρκίνο στον εγκέφαλο, είπε πως έχει πλέον μια νέα συμφωνία ζωής, εμπνευσμένη από μία φράση της ταινίας Ρόκι: «Δεν έχει να κάνει με το πόσο δυνατά χτυπάς, έχει να κάνει με το πόσο δυνατά μπορεί να σε χτυπήσουν και εσύ να συνεχίσεις».

Πηγή: mothersblog.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:42