search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:56
MENU CLOSE

Ο Μπλούμπεργκ ζήτησε «συγγνώμη» για την τακτική των αυθαίρετων προσαγωγών

17.11.2019 19:42
Ο Μπλούμπεργκ ζήτησε «συγγνώμη» για την τακτική των αυθαίρετων προσαγωγών - Media
 
Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ ζήτησε σήμερα συγγνώμη για την πολιτική των αυθαίρετων προσαγωγών και ερευνών (stop-and-frisk), της οποίας υπήρξε μέχρι σήμερα ένθερμος υποστηρικτής στο όνομα της καταπολέμησης της εγκληματικότητας.
 
«Είχα άδικο και λυπάμαι γι΄αυτό», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος σε εκκλησία μαύρων στο Μπρούκλιν, ενισχύοντας την ιδέα ότι ετοιμάζεται να εισέλθει στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.
 
Η τοποθέτηση αυτή αποτελεί στροφή 180 μοιρών για τον Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος υποστήριζε πάντα αυτήν την πολύ αμφιλεγόμενη αστυνομική μέθοδο, καθώς πολλές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι εφαρμόζεται με την εξακρίβωση στοιχείων με βάση εξωτερικά χαρακτηριστικά (φυλετικά, θρησκευτικά…) και χαρακτηρίζεται από αναίτια βαναυσότητα.
 
«Με τον καιρό κατέληξα να καταλάβω κάτι που δεν μπορούσα να παραδεχθώ: είχα άδικο ως προς ένα σημαντικό σημείο. Βασικός στόχος μας ήταν να σώσουμε ζωές. Αλλά τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα: υπερβολικά πολλοί αθώοι συνελήφθηκαν και η μεγάλη πλειονότητα ήταν μαύροι ή λατίνοι», είπε ο Μάικλ Μπλούμπεργκ.
 
«Αυτό μπορεί να περιλάμβανε, λυπάμαι που το λέω, ορισμένους από εσάς που βρίσκονται εδώ σήμερα ή τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας, τους γείτονές σας, τους δικούς σας ανθρώπους», είπε.
 
Ο 77χρονος πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης έδωσε αρκετές ενδείξεις τις τελευταίες ημέρες για την πρόθεσή του να διεκδικήσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος καταθέτοντας υποψηφιότητα στις πολιτείες της Αλαμπάμα και του Αρκανσα.
 
Ιδρυτής του πρακτορείου που φέρει το όνομά του, δήμαρχος της Νέας Υόρκης από το 2002 μέχρι το 2013, ο Μάικλ Μπλούμπεργκ είναι ένας από τους δέκα πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με περιουσία μεγαλύτερη των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:56