search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:35
MENU CLOSE

Χονγκ Κονγκ: Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν την είσοδο του Πολυτεχνείου

18.11.2019 06:53
Χονγκ Κονγκ: Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν την είσοδο του Πολυτεχνείου - Media

 

Οι διαδηλωτές που βρίσκονται εντός της Πολυτεχνικής Σχολής του Χονγκ Κονγκ πυρπόλησαν την κεντρική είσοδο, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να εισβάλουν.

Η χρήση μάσκας

Αντισυνταγματικό κρίθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ το νομοσχέδιο που υιοθετήθηκε τον προηγούμενο μηνα από την κυβέρνηση της πρώην βρετανικής αποικίας και το οποίο απαγόρευε τη χρήση μάσκας ή άλλου καλύμματος του προσώπου στις διαδηλώσεις.

«Οι περιορισμοί που επιβάλλει στα θεμελιώδη δικαιώματα (…) ξεπερνούν αυτό που είναι λογικά απαραίτητο», εκτίμησε το Ανώτατο Δικαστήριο, σύμφωνα με περίληψη της απόφασής του που αποτελεί νίκη για τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές οι οποίοι βρίσκονται στους δρόμους εδώ και πέντε μήνες.

Αντιμέτωπες με τη σοβαρότερη πολιτική κρίση στο Χονγκ Κονγκ μετά την επιστροφή του το 1997 στην Κίνα, οι τοπικές αρχές αποφάσισαν τον Οκτώβριο να απαγορεύσουν τη χρήση μάσκας στη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ επικαλέστηκε μία διάταξη του 1922 που δεν είχε εφαρμοστεί μετά τις ταραχές που είχαν ξεσπάσει στην περιοχή στα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Προκειμένου να μην μπορούν να τους ταυτοποιήσουν οι διαδηλωτές πραγματοποιούν κινητοποιήσεις φορώντας μάσκες. Κάποιοι φορούν μάλιστα και κράνη, γυαλιά προστασίας ή αντιασφυξιογόνες μάσκες ώστε να προστατευθούν από τα δακρυγόνα και τις βομβίδες που χρησιμοποιεί η αστυνομία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:34