search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:25
MENU CLOSE

«Όχι» στην αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου

11.05.2012 14:48
«Όχι» στην αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου  - Media

Την παραμονή του Άκη Τσοχατζόπουλου στις φυλακές Κορυδαλλού εισηγείται η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Κυβέλου, καθώς εκτιμά πως αν αφεθεί ελεύθερος, είναι ύποπτος φυγής από τη χώρα, με δεδομένο το «πρόβλημα ελέγχου των συνόρων».

Την παραμονή του Άκη Τσοχατζόπουλου στις φυλακές Κορυδαλλού εισηγείται η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Κυβέλου, καθώς εκτιμά πως αν αφεθεί ελεύθερος, είναι ύποπτος φυγής από τη χώρα, με δεδομένο το «πρόβλημα ελέγχου των συνόρων».

Συγκεκριμένα, με πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί η προσφυγή που έχει καταθέσει ο πρώην υπουργός κατά του εντάλματος προσωρινής του κράτησης.

Η εισαγγελέας θεωρεί πως ο πρώην υπουργός εξακολουθεί να είναι ύποπτος φυγής, όπως είχε κρίνει ο ανακριτής, με το ίδιο επιχείρημα που καταγράφεται και στο αρχικό εισαγγελικό πόρισμα στο οποίο επισημαίνονταν ότι τα «διαπιστωμένα προβλήματα ελέγχου των συνόρων, καθώς ούτε η απαγόρευση εισόδου ,ούτε η απαγόρευση εξόδου μπορούν να εξασφαλιστούν, ιδίως σε σχέση με πρόσωπα που διαθέτουν σημαντικά οικονομικά μέσα».

Παράλληλα, η Ε. Κυβέλου επικαλείται και τη βαρύτητα της πράξης που αντιμετωπίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος σχετικά με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Εκτός αυτού εκτιμά πως είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων σε περίπτωση που αποφυλακιστεί, με το σκεπτικό ότι αν υπάρχουν κι άλλες «μίζες» που δεν έχουν εντοπιστεί από τις δικαστικές αρχές, είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει το απαραίτητο περιβάλλον για να συνεχίσει την εγκληματική πράξη του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Τέλος, σημειώνεται πως την ερχόμενη εβδομάδα εκτιμάται πως θα υποβάλλει την πρόταση του και ο εισαγγελέας Γιώργος Βούλγαρης για την αίτηση αποφυλάκισης της συζύγου του πρώην υπουργού Βίκυς Σταμάτη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:11