search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:27
MENU CLOSE

Αυτή η εταιρεία θα έχει τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο

18.11.2019 14:48
Αυτή η εταιρεία θα έχει τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο - Media

 

Από 1,6 ως 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια: αυτή αναμένεται να είναι η χρηματιστηριακή αξία της συγκεκριμένης εταιρείας, η οποία θεωρείται ότι σύντομα θα ξεπερνά με άνεση «κολοσσούς» όπως η Apple, η Αmazon και η Microsoft, οι οποίες έχουν φθάσει κεφαλαιοποίηση του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Πρόκειται για την εθνική πετρελαϊκή εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας Saudi Aramco, η οποία, σύμφωνα με τον Independent, αναμένεται να πουλήσει τον ερχόμενο μήνα περίπου το 1,5% του μετοχικού της κεφαλαίου στο χρηματιστήριο του Ριάντ.

Από την πώληση των μετοχών η εταιρεία αναμένεται να μαζέψει ποσό περίπου 20 δισεκατομμυρίων λιρών Αγγλίας, ενώ, κατά τα φαινόμενα, ο στόχος που είχε θέσει ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Μοχαμέντ μπιν Σαλμάν, για κεφαλαιοποίηση περίπου 2 τρισ. δολαρίων φαίνεται να απομακρύνεται.

Η Saudi Aramco είναι η εταιρεία που παράγει το περισσότερο πετρέλαιο στον κόσμο, φθάνοντας τα 11,6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ενώ το ποσό που θα συγκεντρωθεί από την πώληση των μετοχών, θα διοχευτευτεί σε ταμείο για τη σταδιακή απαγκίστρωση της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας από το πετρέλαιο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15