search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:37
MENU CLOSE

Κύπρος: Κατασκοπευτικό βαν στη Λάρνακα – Μετεωρολόγος δήλωσε ο κάτοχος

18.11.2019 15:48
Κύπρος: Κατασκοπευτικό βαν στη Λάρνακα - Μετεωρολόγος δήλωσε ο κάτοχος - Media

 

Mια περιέργη όσο και ομιχλώδης υπόθεση που ξυπνά μνήμες από παλαιότερες εποχές εκτυλίσσεται αυτό τον καιρό στην Κύπρο, και συγκεκριμένα στη Λάρνακα. 

Οι Αρχές εντόπισαν κατασκοπευτικό βαν της εταιρείας Intellexa, η οποία φαίνεται να προσέφερε υπηρεσίες παρακολούθησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, το βαν, που έχει εξοπλισμό κατάλληλο για την παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών και άλλων ηλεκτρονικών δεδομένων, κατασχέθηκε τα ξημερώματα από την Αστυνομία και μεταφέρθηκε με πλατφόρμα στο αρχηγείο. Οι έρευνες συνεχίζονται. 

Ο Ισραηλινός ιδιοκτήτης του βαν, που είναι πρώην κατάσκοπος ,υποστήριξε ότι ο εξοπλισμός που βρέθηκε είναι μετεωρολογικός εξοπλισμός. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας στη Μεγαλόνησο, από τα πρώτα ευρήματα διαφάνηκε ότι πιθανόν να υπάρχει εύλογη υπόνοια για θέματα που σχετίζονται με τη διάπραξη αδικημάτων που σχετίζονται με τον νόμο για την προστασία του απορρήτου και της ιδιωτικής επικοινωνίας.

Το όχημα βρίσκεται στα εργαστήρια και εξετάζεται από μέλη της Αστυνομίας, ενώ αναμένεται να περάσει για κατάθεση από το αστυνομικό τμήμα και ο Ισραηλινός ιδιοκτήτης του.

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται και οι «πελάτες» του κατασκοπευτικού βαν, ποιοι δηλαδή είναι αυτοί που λάμβαναν υπηρεσίες από την εν λόγω εταιρεία. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:37