search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:45
MENU CLOSE

Με μεγάλο οίκο μόδας η νέα συνεργασία του Γιώργου Λάνθιμου (Photos)

18.11.2019 16:56
Γιώργος Λάνθιμος: Ετοιμάζει γοτθικό γουέστερν με τον Τόνι ΜακΝαμάρα - Media
 
Τον περασμένο Ιούνιο ο οίκος Gucci ανακοίνωσε την νέα του συνεργασία του με τον Γιώργο Λάνθιμο ενθουσιάζοντας το πιστό fashion κοινό του. Ο εμβληματικός οίκος επέλεξε τον βραβευμένο Έλληνα σκηνοθέτη για να φωτογραφήσει το Gucci art book στη Leda Gallery της Villa Albani Torlonia στη Ρώμη με την επιμέλεια φυσικά του καλλιτεχνικού διευθυντή Alessandro Michele.
Η Villa Albani Torlonia σχεδιάστηκε στα μέσα του 18ου αιώνα από τον αρχιτέκτονα Carlo Marchionni με σκοπό να στεγάσει τη συλλογή από αντίκες του Καρδιναλίου Alessandro Albani, που ήταν ανιψιός του Πάπα Κλεμέντιου ΧΙ και στην πορεία μετατράπηκε σε πόλος έλξης για συζητήσεις σχετικές με την τέχνη, αλλά και κονσέρτα, χορούς και μασκέ πάρτι της εποχής. Μέσα στη Villa Albani Torlonia υπάρχει η Leda Gallery, ένα πραγματικό κλασικό αριστούργημα.
Πήρε το όνομά της από το άγαλμα της Λήδας και του Κύκνου που βρίσκεται στο εσωτερικό της, ένα ρωμαϊκό αντίγραφο ενός ελληνικού αγάλματος του 4ου π.Χ. Αιώνα που αποδίδεται στον Τιμόθεο.
To βιβλίο με τίτλο Ωοτοκία (Oviparity) αντιπροσωπεύει επάξια την μοναδικότητα και τον σουρεαλισμό που έχουμε δει στις ταινίες του Έλληνα σκηνοθέτη. Εμπνέεται από τον μύθο της Λήδας όπου σύμφωνα με αυτόν η βασίλισσα Λήδα της Σπάρτης γεννά δύο αυγά μετά από την ερωτική της συνεύρεση με τον Δία μεταμφωμένο ως Κύκνο. Από τη συνεύρευσή τους γεννιούνται ο Πολυδεύκης και η ωραία Ελένη και από το άλλο ο Κάστωρ και η Κλυταιμνήστρα.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από την IDEA Books και θα είναι διαθέσιμο επίσης στο Gucci Garden στη Φλωρεντία αλλά και στο Gucci Wooster στη Νέα Υόρκη. Τα έσοδά του θα διατεθούν στη συντήρηση της Leda Gallery.
 
Πηγή: Madame Figaro
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:45