search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:23
MENU CLOSE

Η Ρωσία επιμένει: Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε Su-57 και Su-35 στην Τουρκία

18.11.2019 17:53
Η Τουρκία ψάχνεται: Δεν θέλει τα Su-35 ως αντικαταστάτη των F-35 (Video) - Media
 
Eπιμένει στους εξοπλιστικούς της στόχους η Ρωσία, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων TASS, η Μόσχα είναι έτοιμη αλλά και διατεθειμένη να προχωρήσει στην πώληση του ρωσικού stealth μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς Su-57 αλλά και του προηγμένου και πιο επικίνδυνου επιχειρησιακού αεροσκάφους της Su-35 στην Τουρκία.
 
Στο πλαίσιο του της Διεθνούς Έκθεσης Dubai Air Show 2019, που διεξάγεται αυτές τις μέρες, ο επικεφαλής της Rostec Σεργκέι Τσεμέζοφ δήλωσε πριν από λίγο, ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να πουλήσει στην Τουρκία τόσο τα stealth μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς Su-57 όσο και τα μαχητικά Su-35 στην Άγκυρα, αν αυτή το επιθυμεί.
 
Ειδικότερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της κρατικής εταιρείας Rostec, είπε χαρακτηριστικά πως : «Έχουμε κάνει τις προτάσεις μας προς την Τουρκία και προσφέρουμε τα Su-35. Μέχρι στιγμής, σκέφτονται την πρόταση αυτή και όταν αποφασίσουν, θα είμαστε έτοιμοι για την πώληση τους, ενώ η βιομηχανία μας είναι έτοιμη να προχωρήσει στην παραγωγή τόσο των Su-57 όσο και των Su-35 μαχητικών αεροσκαφών» απαντώντας στην αντίστοιχη ερώτηση.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η δήλωση έρχεται μετά την δήλωση του Ντμίτρι Σουγκάεφ, που ηγείται της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Στρατιωτική-Τεχνική Συνεργασία, ο οποίος είπε πως «η Ρωσία έχει πολλά να προσφέρει στους Τούρκους συνεργάτες της σε στρατιωτικό-τεχνικό επίπεδο και σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη διαφορετικών συστημάτων. Αυτοί επίσης, έχουν μεγάλη εμπειρία. Μπορούμε να βοηθήσουμε σημαντικά».
 
Ο Ρώσος υψηλόβαθμος αξιωματούχος αναφερόταν στην ανάπτυξη ενός τύπου μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς, ενώ την ίδια στιγμή η Μόσχα έχει την Τουρκία στην λίστα της ως μια πιθανή χώρα για την εξαγωγή του stealth μαχητικού αεροσκάφους Su-57.
 
Υπενθυμίζεται πως αυτού του είδους οι συζητήσεις και τα σενάρια είχαν «ανάψει» ειδικά μετά την παρουσία του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν στην Διεθνή Αεροδιαστημική Έκθεση Μόσχας 2019, όπου «εξέτασε» από κοντά το Su-57, μαζί με τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν, ενώ είχαν αφήσει «αιχμές» και για τα μαχητικά Su-35.
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:23