search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:37
MENU CLOSE

Ο Τζερόμ Πάουελ υπενθυμίζει στον Ντόναλντ Τραμπ την ανεξαρτησία της Fed

18.11.2019 21:09
Ο Τζερόμ Πάουελ υπενθυμίζει στον Ντόναλντ Τραμπ την ανεξαρτησία της Fed - Media

 

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ υπενθύμισε σήμερα στον πρόεδρο της χώρας Ντόναλντ Τραμπ ότι οι αποφάσεις σχετικά με τη νομισματική πολιτική λαμβάνονται εκτός των πολιτικών προβληματισμών, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στον Λευκό Οίκο, έγινε γνωστό από τη Fed.

Ο Πάουελ δήλωσε ότι οι συνάδελφοί του στη Νομισματική Επιτροπή και ο ίδιος συνεχίζουν να καθορίζουν τη νομισματική πολιτική σε συμφωνία με τις νόμιμες αρμοδιότητες της Fed, δηλαδή να στηρίζουν τη μέγιστη απασχόληση και τις σταθερές τιμές, υπογραμμίζει η Fed σε ένα δελτίο τύπου.

Θα λαμβάνουν αποφάσεις «βασιζόμενοι αποκλειστικά σε μια μελετημένη, αντικειμενική και μη πολιτική ανάλυση» υπογραμμίζεται στο κείμενο.

Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος έκανε λόγο για «μια πολύ καλή συνάντηση και μια εγκάρδια συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τον Τζέι (Τζερόμ) Πάουελ» σε ένα tweet που έστειλε σε ασυνήθιστα φιλικό τόνο.

«Συζητήσαμε για τα πάντα περιλαμβανομένων των επιτοκίων, των αρνητικών επιτοκίων, του χαμηλού πληθωρισμού, της ενίσχυσης του δολαρίου και των επιπτώσεών της στον κατασκευαστικό τομέα, το εμπόριο με την Κίνα, την ΕΕ και άλλους, κ.α» συμπλήρωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επικρίνει συχνά τις αποφάσεις της Fed και του επικεφαλής της, μολονότι εκείνος τον διόρισε.

Η σημερινή συνάντηση, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η οικονομία, η ανάπτυξη, η απασχόληση και ο πληθωρισμός, πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα του Αμερικανού προέδρου και παρουσία του υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, αναφέρει η Fed.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:37