search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:22
MENU CLOSE

Φοιτητές της κτηνιατρικής φωτογραφήθηκαν γυμνοί με πρόβατα και οι Βίγκαν έπεσαν να τους «φάνε» (Photos)

19.11.2019 07:09
Φοιτητές της κτηνιατρικής φωτογραφήθηκαν γυμνοί με πρόβατα και οι Βίγκαν έπεσαν να τους «φάνε» (Photos) - Media

 

Έξαλλοι βίγκαν εναντίον φοιτητών της κτηνιατρικής οι οποίο φωτογραφήθηκαν γυμνοί για ημερολόγιο. Αυτό που εξαγρίωσε τους βίγκαν ήταν πως οι γυμνοί φοιτητές έκρυβαν τα επίμαχα σημεία τους με πρόβατάκια. «Κακοποιείτε τα ζώα» έγραφαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Λεπτομέρεια η φωτογράφηση έγινε από φοιτητές της κτηνιατρικής του πανεπιστημίου του Λονδίνου και το ημερολόγιο θα είναι για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Οι ίδιοι οι φοιτητές απαντούν πως χρησιμοποίησαν τα πρόβατα σε μια στάση που δεν είναι επίπονη ή άβολη για τα συγκεκριμένα ζώα.

Θέση για τις αντιδράσεις των βίγκαν πήρε τελικά και η κτηνιατρική σχολή η οποία με επιστολή της κατακεραυνώνει τους… φοιτητές της και ζητά να αποσυρθεί το ημερολόγιο: «Θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εξηγήσουμε στους μαθητές μας γιατί η συμπεριφορά τους είναι ανάρμοστη. Ήδη τους έχουμε ζητήσει να αποσύρουν το ημερολόγιο και τις φωτογραφίες του άμεσα».

Οι φοιτητές δεν το άφησαν ασχολίαστο και πέρασαν στην αντεπίθεση με μια απάντηση από την ένωση φοιτητών της σχολής: «Η διοίκηση του κολλεγίου έχει αποτύχει στο καθήκον της να φροντίζει τους φοιτητές, καθώς η επιστολή δικαιώνει μία αρνητική άποψη μιας μικρής διαδικτυακής ομάδας, τα άτομα της οποίας στόχευαν μεμονωμένους μαθητές, απειλώντας τους προσωπικά».

Συμπαραστάτες στην έκδοση του ημερολογίου της οι φοιτητές είχαν και την Βρετανική Κτηνιατρική Ένωση η οποία αναφέρει: «πως στην εν λόγω εικόνα, οι φοιτητές κτηνιατρικής χρησιμοποιούν μια στάση για τα ζώα, η οποία είναι πολύ συνηθισμένη κατά τη διάρκεια της εξέτασης των ζώων και ειδικά των προβάτων. Αυτή η στάση είναι ευρώς αναγνωρίσιμη και είναι γνωστό ότι είναι απόλυτα ασφαλής και καθόλου επίπονη για τα ζώα. Λόγω αυτού, η Κτηνιατρική Ένωση νιώθει ότι το να στοχοποιούμε την εν λόγω εικόνα και τους συγκεκριμένους φοιτητές, για λόγους προσοχής, είναι πάρα πολύ άδικο. Μερικό από το… βιτριόλι που χύθηκε προς αυτή την κατεύθυνση από μέλη του ίδιου επαγγέλματος είναι άδικο, αβάσιμο και καταδικαστέο. Επιπλέον νιώθουν ότι ο ρόλος της Σχολής είναι να υποστηρίξει τους φοιτητές και όχι να βγάζει ανακοίνωση με την οποία τους καταδικάζει. Θα έπρεπε να βγάζει τα συμπεράσματά της, με βάση αποδεικτικά στοιχεία και όχι με βάση μερικές, λίγες και απειλητικές φωνές στα κοινωνικά δίκτυα».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:22