search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:16
MENU CLOSE

Τίλερσον: Μη αποδεκτές οι ενέργειες Τραμπ σχετικά με τη Ρωσία

19.11.2019 08:17
Τίλερσον: Μη αποδεκτές οι ενέργειες Τραμπ σχετικά με τη Ρωσία - Media

 

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον επέκρινε τις ενέργειες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εξαιτίας των οποίων ξεκίνησε η διαδικασία για την παραπομπή του, επισημαίνοντας ότι δεν είναι «αποδεκτό» κάποιος να χρησιμοποιεί την επιρροή των ΗΠΑ για να προωθήσει προσωπικά του συμφέροντα.

Ο Τίλερσον, τον οποίο απέπεμψε ο Τραμπ πέρυσι, ρωτήθηκε για το σκάνδαλο που προκάλεσε την έναρξη της διαδικασίας παραπομπής του Ρεπουμπλικάνου προέδρου στη διάρκεια συνέντευξή του στο PBS Newshour, η οποία μεταδόθηκε χθες Δευτέρα.

«Προφανώς το να ζητεί κανείς προσωπικές χάρες και να εκμεταλλεύεται τους πόρους των ΗΠΑ ως εγγύηση δεν είναι αποδεκτό», τόνισε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομα του Τραμπ.

«Οπότε αν επιθυμεί κάποιος να προωθήσει τα συμφέροντά του και χρησιμοποιεί είτε την αμερικανική βοήθεια στο εξωτερικό, είτε τα αμερικανικά όπλα είτε την αμερικανική επιρροή, αυτό δεν είναι αποδεκτό και πιστεύω ότι όλοι το κατανοούν», πρόσθεσε.

Οι Δημοκρατικοί έχουν ξεκινήσει έρευνα με στόχο την παραπομπή του Τραμπ καθώς τον κατηγορούν ότι καταχράστηκε την εξουσία του ζητώντας από την Ουκρανία να ερευνήσει τον Τζο Μπάιντεν -πιθανότερο αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του 2020– και τον γιο του.

Μετά την αποπομπή του ο Τίλερσον δήλωσε ότι όσο διάστημα ήταν υπουργός Εξωτερικών συχνά δεν ενημερωνόταν για σημαντικές πληροφορίες και αποφάσεις. Επίσης επεσήμανε ότι χρειάστηκε να εμποδίσει τον Αμερικανό πρόεδρο να προβεί σε παράνομες ενέργειες.

«Χρειάστηκε να του πω: “Κύριε πρόεδρε, κατανοώ αυτό που επιθυμείτε να κάνετε, αλλά δεν μπορείτε να το κάνετε με αυτό τον τρόπο, αυτό παραβιάζει έναν νόμο, αυτό παραβιάζει μία συνθήκη”. Αυτό τον ενοχλούσε πολύ», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:15