27/02/2020 09:50:14

Υπόθεση αλά «Breaking Bad» στις ΗΠΑ - Καθηγητής χημείας έφτιαχνε ναρκωτικά μέσα στο πανεπιστήμιο (Photos)

Υπόθεση αλά «Breaking Bad» στις ΗΠΑ - Καθηγητής χημείας έφτιαχνε ναρκωτικά μέσα στο πανεπιστήμιο (Photos) - Media

 

Το Breaking Bad είναι μια αμερικανική δραματική τηλεοπτική σειρά με φανατικούς τηλεθεατές.

Ο τόπος που διαδραματίζεται η ιστορία είναι η Αλμπουκέρκη στο Νέο Μεξικό. Η υπόθεση του Breaking Bad περιστρέφεται γύρω από τον Γουόλτερ Γουάιτ, έναν καθηγητή χημείας στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση ο οποίος αντιμετωπίζει πολλά οικογενειακά προβλήματα. Όταν ο Γουάιτ διαγιγνώσκεται με τελικό καρκίνο πνευμόνων, καταρρέει και αποφασίζει να προσανατολιστεί στον κόσμο του εγκλήματος, με το να παράγει και να πουλάει μεθαμφεταμίνη με τον πρώην μαθητή του Τζέσι Πίνκμαν προκειμένου  να εξασφαλίσει το οικονομικό μέλλον της οικογενείας του.

Κάτι ανάλογο έγινε και στο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ «Χέντερσον» στο Άρκανσας. Δύο καθηγητές χημείας έφτιαχναν ναρκωτικά με τα οποία προμήθευαν μεγαλεμπόρους. Τα ναρκωτικά τα έφτιαχναν μέσα στο εργαστήριο του πανεπιστημίου.

Μια μέρα από ένα λάθος η οσμή από τα ναρκωτικά ξέφυγε και γέμισε όλους τους χώρους του πανεπιστημίου. Δεν άργησαν να ενημερωθούν οι αρχές και σε λίγη ώρα τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά είχαν εντοπίσει όχι μόνο από πού προερχόταν η μυρωδιά αλλά και μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών συσκευασμένες και φυλαγμένες σε ειδικά ντουλάπια.

Όταν η αστυνομία εντόπισε τους δυο καθηγητές και τους απήγγειλε κατηγορίες η υπόθεση έγινε γνωστή σε όλες τις ΗΠΑ, εξαιτίας του γεγονότος ότι σε πολλά έμοιαζε με την σειρά Breaking bad.

Οι καθηγητές από τις 11 Οκτωβρίου βρίσκονται σε αναγκαστική άδεια από το πανεπιστήμιο και περιμένουν την εκδίκαση της δίκης. Εάν κριθούν ένοχοι αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης από 20 μέχρι και 40 χρόνια.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.