12/08/2020 06:04:54

Οι άγγελοι έχουν φτερά

Οι άγγελοι έχουν φτερά  - Media

 

Υπόδειγμα ζωής και γραφής συνιστά το βιβλίο: Οι άγγελοι έχουν φτερά του Παναγιώτη Πασχαλάκη, η παρουσίαση του οποίου θα γίνει την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, στις 20.30 στον Ιανό, από τις εκδόσεις Πατάκη.

Ο συγγραφέας κατόρθωσε να μετατρέψει το βαρύ πένθος σε κοινωνική προσφορά μοναδική, ιδρύοντας, το 2015, έναν χρόνο μετά το τραγικό συμβάν, τον ΜΚΟ Safe Water Sports, με αξιοσημείωτες καινοτόμες δράσεις σε πολυσχιδείς τομείς του δημόσιου βίου.

Στόχος του Safe Water Sports είναι η πρόληψη των ατυχημάτων στο υγρό στοιχείο, ώστε να μην θρηνήσουμε κι άλλα θύματα. Το 2014 ο 10χρονος Μιχαήλ φεύγει από τη ζωή ακαριαία ενώ έκανε θαλάσσια σπορ στην αιγαιοπελαγίτικη θάλασσα συνεπεία ενός τραγικού δυστυχήματος.

Ο δυνατός πατέρας αρχίζει έναν εμβληματικό αγώνα ενάντια στα κακώς κείμενα που οδήγησαν στην απώλεια του μονάκριβου Μιχαήλ. Σήμερα, μόλις 4 χρόνια μετά, το Κράτος διαθέτει ένα λογισμικό που ελέγχει τις θαλάσσιες δραστηριότητες (παγκόσμια πρωτοτυπία), ένα Παρατηρητήριο θαλάσσιων ατυχημάτων, μία εφαρμογή για την ενημέρωση του Πολίτη, ένα εκπαιδευτικό σύστημα (40.000 παιδιά εκπαιδεύονται κάθε χρόνο) και με αλματώδεις βηματισμούς ο Οργανισμός εξακολουθεί να αναπτύσσεται και να προσφέρει με άξονα δράσης την πρόληψη.

...Μπορεί ποτέ το φως να συνυπάρχει με το σκοτάδι; Στη φύση σίγουρα όχι. Στην ψυχή μου όμως ναι... σημειώνει στο φωτισμένο αυτό βιβλίο ο δυνατός πατέρας, καταθέτοντας δημόσια έναν λυτρωτικό αγώνα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και τρυφερότητος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.