search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:55
MENU CLOSE

Άσκηση για τσουνάμι στην Κω

19.11.2019 11:19
Άσκηση για τσουνάμι στην Κω - Media

 

Παρουσία του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί άσκηση ετοιμότητας στο νησί της Κω, στο πλαίσιο του έργου «Tsunami Last Mile» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το σενάριο προέβλεπε σεισμό και στην συνέχεια προειδοποίηση για τσουνάμι, μέσω των πινακίδων έγκαιρης προειδοποίησης που τοποθετήθηκαν πρόσφατα στο νησί. Στην άσκηση συμμετείχαν μαθητές από δημοτικά σχολεία και από το Ιπποκράτειο Λύκειο της Κω και στην διάρκεια της καταγράφηκαν τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν, με τον αξιολογητή Ανδρέα Αντωνάκο από την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να δηλώνει ότι καταγράφηκαν όλα τα ζητήματα και θα γίνει η έκθεση έτσι ώστε να επιλυθούν.

O γ.γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς, σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης επεσήμανε ότι γι’ αυτό το λόγο γίνονται αυτές οι ασκήσεις, ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα, αλλά και για να μην υπάρχει φόβος στους κατοίκους και στα παιδιά, που πρέπει να είναι ενημερωμένα και να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:55