search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:37
MENU CLOSE

Θρίλερ στη Σαουδική Αραβία: Αγνοείται εδώ και οκτώ μήνες η πριγκίπισσα Μπασμά – Τα σενάρια για την τύχη της

19.11.2019 11:54
Θρίλερ στη Σαουδική Αραβία: Αγνοείται εδώ και οκτώ μήνες η πριγκίπισσα Μπασμά - Τα σενάρια για την τύχη της - Media

 

Μυστήριο καλύπτει την εξαφάνιση της πριγκίπισσας Μπασμά μπιντ Σάουντ μπιν Αμντουλαζίζ Αλ Σαούντ στη Σαουδική Αραβία.

Η πριγκίπισσα, μέλος της βασιλικής οικογένειας, η οποία έχει αγωνιστεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αναμόρφωση των σωφρονιστικών καταστημάτων στη χώρα της, θεωρείται αγνοούμενη, ενώ σύμφωνα με την Deutsche Welle πολλοί πιστεύουν ότι βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στο Ριάντ χωρίς κατηγορητήριο.

Πηγή κοντά στην πριγκίπισσα, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας για λόγους ασφαλείας, είπε στην DW ότι παρότι η οικογένειά της είχε επαφή με την πριγκίπισσα, η τελευταία δεν μπορούσε να μιλήσει ανοιχτά, καθώς οι επικοινωνίες της παρακολουθούνται.

Μαζί με την πριγκίπισσα βρίσκεται και η ενήλικη κόρη της, η οποία επίσης αγνοείται σε μια περίοδο που οι επικριτές του πρίγκιπα του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν κάνουν λόγο για δολοφονίες, εξαφανίσεις, φυλακίσεις μέσα στη βασιλική οικογένεια.

Σύμφωνα με την DW, η πριγκίπισσα κρατείται από τον Μάρτιο, με την υποψία ότι προσπάθησε να διαφύγει από τη χώρα με την κόρη της, καθώς σκόπευε να ταξιδέψει στην Ελβετία για ιατρικούς λόγους. Από τότε, οι Σαουδαραβικές Αρχές δεν απαντούν σε αιτήματα για πληροφορίες.

Η Μπασμά, σύμφωνα με έγγραφα, είχε τις διαπιστεύσεις να πετάξει από την Τζέντα στις 18 Δεκεμβρίου 2018, συνοδευόμενη από την κόρη της, για επείγουσα ιατρική παρακολούθηση, όπως ζητήθηκε από τον Ελβετό γιατρό της.

Ο δικηγόρος που κανόνισε τη μεταφορά της, Λέοναρντ Μπένετ, υποστήριξε ότι δεν της επετράπη να φύγει.

Δύο μήνες μετά το περιστατικό «χάθηκε από τα “ραντάρ”, κανένας δεν ήξερε πού βρισκόταν. Φοβηθήκαμε για το χειρότερο». Μετά από πολλές προσπάθειες, εμφανίστηκε, αλλά ακουγόταν σαν να ήταν όμηρος.

Ο λογαριασμός της πριγκίπισσας στο twitter έχει σιγήσει από τα τέλη Φεβρουαρίου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:35