search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:29
MENU CLOSE

Χ.Α.: Φοβίζει η προσέγγιση των 900 μονάδων

19.11.2019 12:02
Χ.Α.: Φοβίζει η προσέγγιση των 900 μονάδων - Media

 

Με θετικά πρόσημα και αξιοσημείωτα κέρδη, κινούνται οι κύριοι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, παρά τις συνεχιζόμενες ανησυχίες των επενδυτών για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

“Τα κράτη-μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέληξαν σε συμφωνία χθες βράδυ επί ενός προϋπολογισμού ύψους 168,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για το έτος 2020”, γνωστοποίησε η πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Την ίδια ώρα, κατά 0,7% ενισχύθηκε η παραγωγή του τομέα κατασκευών της ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με τον Αύγουστο, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας. Ένα μήνα πριν είχε κινηθεί καθοδικά κατά 0,8%. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, η κατασκευαστική παραγωγή υποχώρησε κατά 0,7% στις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ.

Ερχόμενοι στο Χ.Α. και ελάχιστα πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισό της συνεδρίασης, μπορεί οι βασικοί δείκτες να έχουν κινηθεί μόνιμα με θετικό πρόσημο, όμως και σήμερα δείχνουν να “κοντοστέκονται” λίγες μονάδες πριν το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων και μάλιστα υποχωρούν σχετικά από τα, μέχρι στιγμής, υψηλά ημέρας.

Έτσι, ο γενικός δείκτης υποχωρεί οριακά χαμηλότερα των 900 μονάδων, έχοντας καταγράψει υψηλό στις 894,82 μονάδες (+0,74%), ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 35 εκατ., από τα οποία τα 9 εκατ. αφορούν “πακέτα”.

Στα χαρακτηριστικά και της σημερινής συνεδρίασης το ελάχιστο και απόλυτα επιλεκτικό ενδιαφέρον για τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, που έχει σαν αποτέλεσμα οι μετοχές με αρνητικό πρόσημο (56) να είναι οριακά περισσότερες από αυτές με θετική μεταβολή (50).

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τα μεγαλύτερα, μέχρι στιγμής, κέρδη για την Πειραιώς (+1,74%) και οι μεγαλύτερες απώλειες για Viohalco (-1,59%), Cenergy Holdings (-1,03%) και Ελ. Πετρέλαια (-1,04%).

Όλοι οι άλλοι τίτλοι που απαρτίζουν τον δείκτη FTSE25, περιστρέφονται πέριξ του αμέσως προηγούμενου κλεισίματος, με οριακές μεταβολές, αφήνοντας όλα τα περιθώρια ανοιχτά για την συνέχεια.

Παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο του γενικού δείκτη υψηλότερα των 900 μονάδων, με ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των θετικών ημερήσιων πρωταγωνιστών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:28