24/02/2020 09:34:26

«Πλιάτσικο» σε νεκροταφείο: Ρήμαξαν το Κοιμητήριο της Δαμάστας (Photos)

«Πλιάτσικο» σε νεκροταφείο: Ρήμαξαν το Κοιμητήριο της Δαμάστας (Photos) - Media

 

Δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο Κοιμητήριο της Δαμάστας την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να συγκεντρώσουν όσο το δυνατό περισσότερα μπρούτζινα αντικείμενα τα οποία μπορούν να πουλήσουν.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, είναι γνωστές οι ομάδες που λυμαίνονται χωρίς να σέβονται την ιερότητα των συγκεκριμένων χώρων, ωστόσο δρουν τη νύχτα όταν κανείς δεν μπορεί να τους δει.

Τελικός απολογισμός από 41 μνήματα εξαφανισμένα καντήλια ή/και ανθοστήλες και καταστροφές σε πολλά από αυτά για την αποκόλληση των παραπάνω αντικειμένων, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γιάννη Χαλβαντζή.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Λαμιέων για τα Νεκροταφεία Κώστας Κερπινιώτης, προχώρησε στην υποβολή μήνυσης κατά αγνώστων τη Δευτέρα (18/11) στην Ασφάλεια Λαμίας, ωστόσο σημειώνει ότι οι συγκεκριμένοι χώροι παραμένουν αφύλακτοι και στη διάθεση των γνωστών παραβατικών ομάδων.

Σύμφωνα με τον κ. Κερπινιώτη ανάλογες κλοπές σημειώθηκαν και στα κοινοτικά νεκροταφεία της Αγίας Παρασκευής και του Μοσχοχωρίου, ενώ ανάλογες φθορές υπήρξαν και στο νεκροταφείο του συνοικισμού Καλυβίων.

Την ίδια ώρα στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα έφτανε καταγγελία για την επιδρομή ιερόσυλων και στα νεκροταφεία του Μαρτίνου και της Λάρυμνας.

Οι κλέφτες δεν περιορίστηκαν μόνο στην αρπαγή καντηλιών αλλά προχώρησαν και στην καταστροφή μνημάτων, αφαιρώντας ακόμη και προτομή.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.