16/12/2018 06:45:50
5.10.2009

Ετοιμάζει τη νέα κυβέρνηση ο Γιώργος

Ετοιμάζει τη νέα κυβέρνηση ο Γιώργος  - Media

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος του ευχήθηκε καλή δύναμη κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν όταν το μεσημέρι τον επισκέφθηκε ο αρχηγός πλέον του κυβερνώντος κόμματος.

Είχε προηγηθεί όπως σας είχαμε γράψει από το πρωϊ η επίσκεψη του προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον οποίο και ενημέρωσε για τα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών, καθώς και η παραίτηση του κ Καραμανλή από την θέση του πρωθυπουργού σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως δήλωσε εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου ο πρόεδρος της Βουλής  ενημέρωσε το πρόεδρο, για τη σύνθεση της νέας Βουλής, όπως προβλέπει το άρθρο 37 του Συντάγματος, και η οποία σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα  είναι : ΠΑΣΟΚ 160 έδρες, ΝΔ 91, ΚΚΕ 21, ΛΑΟΣ 15 και ΣΥΡΙΖΑ 13.

Λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός Κ Καραμανλής έγινε δεκτός από τον κ. Παπούλια στον οποίο και υπέβαλε την παραίτηση του.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.