search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:27
MENU CLOSE

Μαθητής Λυκείου στον Βόλο ήπιε μέχρι… λιποθυμίας στο σχολικό γυμναστήριο

20.11.2019 08:17
Κορωνοϊός: Πώς το αλκοόλ επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου - Media

 

Nέο περιστατικό λιποθυμίας μαθητή, αυτή τη φορά από χρήση αλκοόλ σε Λύκειο του Βόλου.

Για τον μαθητή κλήθηκε ασθενοφόρο και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες ιατρικές βοήθειες, πήρε εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία του.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στον χώρο σχολικού γυμναστηρίου, που χρησιμοποιήθηκε για να γίνει μαθητικό πάρτι, όπως ζήτησε το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του Λυκείου από τη διεύθυνση του σχολείου.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr στόχος ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για την πενθήμερη εκδρομή των μαθητών της γ’ τάξης του Λυκείου.

Η διεύθυνση του σχολείου άναψε πράσινο φως για τη διοργάνωση του βραδινού πάρτι στο σχολικό γυμναστήριο, έθεσε όμως όρους, απαγορευόταν το αλκοόλ και επιβαλλόταν η παρουσία καθηγητών και γονέων. Μάλιστα ενημερώθηκε μέχρι και η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν… ανεπιθύμητες παρουσίες.

Παρά την περιφρούρηση της εκδήλωσης από καθηγητές, αλλά και ορισμένους γονείς, στο πάρτι δεν συμμετείχαν μόνο μαθητές του σχολείου και του όμορου Γυμνασίου, αλλά και εξωσχολικοί.

Μάλιστα παρά τη ρητή απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ, κάποιοι μαθητές φαίνεται να το έφεραν μαζί τους. Τα μεσάνυκτα κι ενώ το πάρτι ήταν σε εξέλιξη στο σχολικό γυμναστήριο, μαθητής λιποθύμησε μετά από χρήση αλκοόλ.

Το συμβάν σήμανε συναγερμό. Κλήθηκε και επί τόπου έσπευσε ασθενοφόρο για τη διακομιδή του παιδιού στο Νοσοκομείο, που μετά τις φροντίδες των γιατρών πήρε άμεσα εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία του.

Χθες, το 15μελές κλήθηκε από τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος απηύθυνε συστάσεις στους μαθητές και συζήτησαν το πρόβλημα που προκλήθηκε, προκειμένου να μην επαναληφθεί.

Για το συμβάν ενημερώθηκε και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Σημειώνεται ότι τα σχολικά πάρτι είναι θεσμός ιδίως στα Λύκεια, όπου οι τελειόφοιτοι μαθητές ετοιμάζονται για την πενθήμερη σχολική εκδρομή και πολλές φορές διοργανώνουν αντίστοιχες εκδηλώσεις για να καλύψουν μέρος των εξόδων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:26