search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 21:18
MENU CLOSE

Μήνυμα Τσίπρα για προσφυγικό: Στάση ευθύνης η στήριξη στις μετεγκαταστάσεις

20.11.2019 09:01
Μήνυμα Τσίπρα για προσφυγικό: Στάση ευθύνης η στήριξη στις μετεγκαταστάσεις - Media

 

Τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο προσφυγικό ανήγγειλε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη στο Open και τη Νίκη Λυμπεράκη, λίγες ώρες δηλαδή πριν τις σημερινές κυβερνητικές ανακοινώσεις, εμφανιζόμενος συναινετικός και θεσμικός σε ένα κρίσιμο θέμα που θεωρείται «βόμβα» για την κοινωνική συνοχή. Και παρά το γεγονός, ότι στα υπόλοιπα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας παρέμεινε επικριτικός και καταγγελτικός, στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προέβαλε την ανάγκη να στηριχθεί η πολιτική της μετεγκατάστασης στην ενδοχώρα προσφύγων και μεταναστών, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι υπεύθυνη στάση σήμερα, σε αντίθεση με τη στάση που ακολούθησε η ΝΔ επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ και την οποία σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκει μπροστά του.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε χθες ότι είναι ένα δύσκολο θέμα και ταυτόχρονα «μεγάλη πρόκληση» υπό το σκεπτικό ότι θα μπορούσε να κάνει κριτική στην κυβέρνηση «γιατί ως αντιπολίτευση έλεγε όχι στις μετεγκαταστάσεις και τώρα μαζεύει τους περιφερειάρχες του και τους ζητάει μετεγκεταστάσεις».

Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι δεν είναι η αντιπολιτευτική κόντρα που θα προτάξει για ένα θέμα που θεωρεί ότι αν και κρίσιμο η σημερινή κυβέρνηση το χειρίστηκε με μικροπολιτική λογική σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Αντιθέτως σημείωσε ότι «(θέλω να πω) έχοντας αίσθηση της ευθύνης- και αυτό απευθύνεται και στους περιφερειάρχες και τους δημάρχους –  ότι πρέπει αυτός ο σχεδιασμός να υλοποιηθεί παρά το ότι γίνεται άτσαλα, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει συντονισμός».

Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας δεν απέφυγε τελείως την κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης αφού περιέγραψε την διαδρομή της ανάθεσης της διαχείρισης του προσφυγικού: «καταργήσανε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, βάλανε συντονιστή  στην αρχή έναν διπλωμάτη τον κ. Κουμουτσάκο, μετά του πήραν τη διαχείριση την δώσαν στον Θεοδωρικάκο τον υπουργό Εσωτερικών για να μπορέσει να πείσει τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες, μετά έφυγε από τον Θεοδωρικάκο πήγε στον Χρυσοχοϊδη, μετά έφυγε από τον Χρυσοχοϊδη στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας».

Εν τούτοις, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε ότι «αν και έχουν κάνει ένα σωρό ατσαλιές στη διαχείριση, παρά το γεγονός ότι έσπειραν ανέμους και τώρα θερίζουν θύελλες, είναι δηλαδή θύματα της δικής τους ρητορικής, τώρα πρέπει να στηρίξουμε αυτή την πολιτική, ως κοινωνία».

Στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει αυτή την πολιτική ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε «βεβαίως θα τη στηρίξουμε» εξηγώντας ότι είναι μια πολιτική που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σχεδιάσει, «απλά έχει καθυστερήσει 4 μήνες». «Με τις παλινωδίες αυτές που είδαμε όλο το προηγούμενο διάστημα» είπε, «η καθυστέρηση 4 μηνών έχει φέρει μια υπερσυσσώρευση στα νησιά».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24