search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:42
MENU CLOSE

Παπαδήμος προς Παπούλια: Αδειάζει το ταμείο

14.05.2012 06:30
Παπαδήμος προς Παπούλια: Αδειάζει το ταμείο - Media

Για τον κίνδυνο να υπάρξουν μεγάλες δυσκολίες στην κάλυψη των ταμειακών αναγκών της χώρας προειδοποίησε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, στο σημείωμά του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, για το περιεχόμενο του οποίου ενημερώθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί την Κυριακή.

Για τον κίνδυνο να υπάρξουν μεγάλες δυσκολίες στην κάλυψη των ταμειακών αναγκών της χώρας προειδοποίησε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, στο σημείωμά του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, για το περιεχόμενο του οποίου ενημερώθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί την Κυριακή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λ. Παπαδήμος τόνισε πως είναι ρεαλιστικό το ενδεχόμενο, από τις αρχές Ιουνίου, να μην μπορέσουν να πληρωθούν υποχρεώσεις του κράτους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, το σημείωμα προοριζόταν για χρήση του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε συνέχεια της προφορικής ενημέρωσης που του έκανε ο κ. Παπαδήμος την Παρασκευή. Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει και τους πολιτικούς αρχηγούς, λόγω της κρισιμότητας των πληροφοριών που περιείχε.

Ο κ. Παπαδήμος επισημαίνει ότι είναι πιθανό να υπάρξουν σημαντικές δυσκολίες στην κάλυψη των ταμειακών αναγκών της χώρας, δεδομένου ότι έχει περικοπεί κατά 1 δισ. ευρώ η δόση του Μαΐου από την τρόικα, αλλά και γιατί οι εκλογές επιτείνουν τα φαινόμενα υστέρησης των φορολογικών εσόδων που ήδη έχουν καταγραφεί, καθώς αδρανούν οι κρατικοί μηχανισμοί, ενώ οι φορολογούμενοι είναι απρόθυμοι να πληρώσουν.

Έτσι, το «σημείο μηδέν» του αδειάσματος του κρατικού ταμείου, που μέχρι πρότινος τοποθετούνταν στα μέσα Ιουνίου, είναι πολύ πιθανό να έρθει νωρίτερα και δεν αποκλείεται να υπάρξουν προβλήματα ακόμη και πριν από τις αναμενόμενες εκλογές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος επισημαίνει ότι η πίεση την οποία υφίσταται το τραπεζικό σύστημα θα προκαλέσει δυσμενείς επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία.

Από την άλλη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με την επιστολή του Λουκά Παπαδήμου. Συγκεκριμένα, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, o κ. Καψής διευκρίνισε ότι ο κ. Παπαδήμος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την πρόσφατη συνάντησή τους και ο κ. Παπούλιας του ζήτησε κάποια από αυτά τα σημεία να τα δώσει και γραπτά, με τη μορφή σημειώματος, προς ενημέρωση του ιδίου.

Και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ανέφερε ότι το έγγραφο για το οποίο ενημερώθηκαν οι αρχηγοί δεν ήταν επιστολή, αλλά ένα κείμενο με στοιχεία.

Μετά τη συνάντησή του χθες με τον κ. Παπούλια, ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, γνωστοποίησε με τη σειρά του, ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δημοσιοποιηθεί η επιστολή του κ. Παπαδήμου και ότι η απάντησή του ήταν αρνητική.

«Ζητούμε την επίσημη ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και του λαού για την πραγματική κατάσταση στη χώρα» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι η επιστολή του Πρωθυπουργού ήταν ανυπόγραφη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:40