search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 19:42
MENU CLOSE

Ανοιχτός δύο ημέρες, για το κοινό, υπό κατασκευή σταθμός του μετρό της Θεσσαλονίκης

20.11.2019 12:29
Ανοιχτός δύο ημέρες, για το κοινό, υπό κατασκευή σταθμός του μετρό της Θεσσαλονίκης   - Media

 

Την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη εικόνα από το πώς θα είναι ο σταθμός του μετρό στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό, θα έχουν οι Θεσσαλονικείς στο πλαίσιο του φετινού Open House, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο σταθμός θα ανοίξει ειδικά για το Open House και όπως τόνισε στη Voria.gr ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό ΑΕ», Νίκος Ταχιάος, «αν και είναι υπό κατασκευή οι δυο όροφοι (υπόγεια επίπεδα) του σταθμού είναι επισκέψιμοι. Είναι οι δυο πάνω όροφοι (παρότι υπόγειοι) και οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να τους δουν όπως θα είναι όταν λειτουργήσει το μετρό.

Μηχανικοί της «Αττικό Μετρό ΑΕ» θα είναι εκεί για να ενημερώνουν τους πολίτες σχετικά με το τι βλέπουν, αλλά και για το πώς θα λειτουργήσει ο σταθμός, όταν ολοκληρωθεί το έργο.

Ολοκληρωμένα εκεί είναι μόνο τα έργα πολιτικού μηχανικού, ενώ όπως και σε όλους τους σταθμούς υπάρχουν πάρα πολλές εκκρεμότητες. Αποφασίσαμε να ανοίξουμε για το κοινό τον συγκεκριμένο σταθμό για πρώτη φορά, με την ευκαιρία του Open House, προκειμένου να έχουν οι Θεσσαλονικείς τη δυνατότητα να δουν την πρόοδο των εργασιών κι όχι φυσικά έναν ολοκληρωμένο σταθμό».

Το ωράριο που θα είναι ανοιχτός ο σταθμός για όποιον το επιθυμεί (δεν απαιτείται κάποια κράτηση) ο συγκεκριμένος σταθμός είναι από τις 10.00′ το πρωί ως τις 14.00′ και το Σάββατο και την Κυριακή.

Ο κ. Ταχιάος επισήμανε ότι «υπάρχουν σε όλους τους σταθμούς ζητήματα αρχιτεκτονικών διαμορφώσεων, ενώ σε κανέναν σταθμό δεν έχουν προχωρήσει σε σοβαρό βαθμό τα ηλεκτρομηχανολογικά. Εκείνο που έχει γίνει είναι η ολοκλήρωση των έργων πολιτικού μηχανικού, όπως τα λέμε.

Για παράδειγμα φέτος δεν μπορούμε να ανοίξουμε για το κοινό τον σταθμό Σιντριβάνι, επειδή δεν είναι καν προσβάσιμος. Εκτελούνται έργα που απαιτούν σκαλωσιές και έχουν κλείσει τις σκάλες για να περάσει ο κόσμος. Οι ψευδοροφές αποξηλώθηκαν για να περαστούν καλώδια, τα οποία κρέμονται. Η διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων δεν έχει γίνει», συμπλήρωσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:03