search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 18:50
MENU CLOSE

T-14 Armata: Σχεδόν έτοιμο επιχειρησιακά το ρωσικό «τέρας» (Photos)

20.11.2019 15:36
T-14 Armata: Σχεδόν έτοιμο επιχειρησιακά το ρωσικό «τέρας» (Photos) - Media
 
Παρά τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα ανάπτυξης και παραγωγής του ρωσικού άρματος μάχης, η Μόσχα φαίνεται πως βρήκε την «χρυσή τομή» και πλέον είναι σε θέση να παραδώσει την πρώτη παρτίδα T-14 Armata στις δυνάμεις του Στρατού Ξηράς.
 
Ειδικότερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της κρατικής εταιρείας Rostec, Σεργκέι Τσεμέζοφ, δήλωσε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Dubai Air Show ότι «η πρώτη παρτίδα αρμάτων μάχης επόμενης γενιάς T-14 Armata θα παραδοθεί στα ρωσικά στρατεύματα περίπου στα τέλη του 2019 μέχρι και τις αρχές του 2020», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για άρματα μάχης που βρίσκονται σε στάδιο δοκιμών σε επιχειρησιακό επίπεδο.
Ο ίδιος στη συνέχεια τόνισε πως επί του παρόντος βρίσκονται στο τελικό στάδιο οι εγκαταστάσεις παραγωγής και κατασκευής, με αποτέλεσμα να είναι έτοιμη η «πειραματική παρτίδα» αρμάτων μάχης, που θα παραδοθεί στον ρωσικό Στρατό. Αξίζει να σημειωθεί, πως το άρμα μάχης T-14 Armata, βασίζεται στην τεθωρακισμένη πλατφόρμα «Armata», η οποία χρησιμοποιείται επίσης για την κατασκευή και παραγωγή αρμάτων μάχης, οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και άλλου είδους τεθωρακισμένων οχημάτων.
Το άρμα μάχης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Μόσχα στις 9 Μαΐου του 2015, στο πλαίσιο της επετειακής στρατιωτικής παρέλασης για την λήξη του «Μεγάλου Πατριωτικού Αγώνα», όπου και κέρδισε τις εντυπώσεις λόγω του πλήρως ψηφιοποιημένου εξοπλισμού, του μη επανδρωμένου πυργίσκου και των συστημάτων ασφαλείας του πληρώματος.
 
Πηγή: onalert.gr/TASS
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 18:49