17/02/2020 02:35:10

Διπλωματικό θρίλερ στην Άγκυρα: Συνελήφθη ο δικηγόρος της γερμανικής πρεσβείας για κατασκοπεία

Διπλωματικό θρίλερ στην Άγκυρα: Συνελήφθη ο δικηγόρος της γερμανικής πρεσβείας για κατασκοπεία - Media

 

Σε νέα φάση δοκιμασίας εισέρχονται οι γερμανοτουρκικές σχέσεις, μετά τη σύλληψη του νομικού συμβούλου της γερμανικής πρεσβείας στην Αγκυρα από τις τουρκικές αρχές, με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Ο νομικός σύμβουλος έχει συλληφθεί από τα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά έως χθες οι γερμανικές αρχές επιχειρούσαν να επιλύσουν το ζήτημα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Spiegel, η σύλληψη του Τούρκου δικηγόρου συνεπάγεται πρόσβαση της Τουρκίας στα ευαίσθητα δεδομένα περίπου 50 Τούρκων υπηκόων που έχουν ζητήσει άσυλο στη Γερμανία.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, πρόκειται για Κούρδους και οπαδούς του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν. Κατ’ εντολήν της γερμανικής υπηρεσίας ασύλου, ο δικηγόρος συνέλεγε πληροφορίες από τις τουρκικές αρχές για το εάν τα άτομα αυτά κινδυνεύουν με διώξεις ή φυλάκιση, σε περίπτωση που επιστρέψουν στην Τουρκία.

Οι πληροφορίες αυτές είναι κρίσιμες ώστε να καθοριστεί το αν θα λάβουν ή όχι άσυλο στη Γερμανία.

Ο δικηγόρος κινδυνεύει με μακρά ποινή φυλάκισης ως «συνεργός» στη φυγή των ατόμων αυτών στο εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.