search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:59
MENU CLOSE

Διπλωματικό θρίλερ στην Άγκυρα: Συνελήφθη ο δικηγόρος της γερμανικής πρεσβείας για κατασκοπεία

21.11.2019 06:56
Διπλωματικό θρίλερ στην Άγκυρα: Συνελήφθη ο δικηγόρος της γερμανικής πρεσβείας για κατασκοπεία - Media

 

Σε νέα φάση δοκιμασίας εισέρχονται οι γερμανοτουρκικές σχέσεις, μετά τη σύλληψη του νομικού συμβούλου της γερμανικής πρεσβείας στην Αγκυρα από τις τουρκικές αρχές, με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Ο νομικός σύμβουλος έχει συλληφθεί από τα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά έως χθες οι γερμανικές αρχές επιχειρούσαν να επιλύσουν το ζήτημα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Spiegel, η σύλληψη του Τούρκου δικηγόρου συνεπάγεται πρόσβαση της Τουρκίας στα ευαίσθητα δεδομένα περίπου 50 Τούρκων υπηκόων που έχουν ζητήσει άσυλο στη Γερμανία.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, πρόκειται για Κούρδους και οπαδούς του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν. Κατ’ εντολήν της γερμανικής υπηρεσίας ασύλου, ο δικηγόρος συνέλεγε πληροφορίες από τις τουρκικές αρχές για το εάν τα άτομα αυτά κινδυνεύουν με διώξεις ή φυλάκιση, σε περίπτωση που επιστρέψουν στην Τουρκία.

Οι πληροφορίες αυτές είναι κρίσιμες ώστε να καθοριστεί το αν θα λάβουν ή όχι άσυλο στη Γερμανία.

Ο δικηγόρος κινδυνεύει με μακρά ποινή φυλάκισης ως «συνεργός» στη φυγή των ατόμων αυτών στο εξωτερικό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:57