search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:16
MENU CLOSE

Δυο πάρκα σκύλων αποφάσισε να φτιάξει ο δήμος Νέας Σμύρνης

21.11.2019 08:40
Δυο πάρκα σκύλων αποφάσισε να φτιάξει ο δήμος Νέας Σμύρνης - Media

 

Δύο δημοτικά πάρκα σκύλων θα δημιουργηθούν στη Νέα Σμύρνη. Το πρώτο θα βρίσκεται στην πλατεία Δεξαμενής (δίπλα από το Δημοτικό Γυμναστήριο) και το δεύτερο στην πλατεία Ολυμπίου (δίπλα από το νεκροταφείο).

Σήμερα έγινε η σχετική αυτοψία στο χώρο της Δεξαμενής από την Αντιδήμαρχο Δημοτικού Έργου, Δημοσίων Σχέσεων, Επικοινωνίας και Υπεύθυνη μέριμνας για τα αδέσποτα ζώα Κλαίρη Δεληγιάννη, την οποία συνόδευαν υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας και εκπαιδευτής σκύλων – μέλος της πενταμελούς επιτροπής για την παρακολούθηση του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς (σύμφωνα με το νόμο 4235/14).

Η δημιουργία των συγκεκριμένων πάρκων θα συμβάλει αφενός στην εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες και αφετέρου στην προστασία και καθαριότητα των δημόσιων χώρων, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας, ζωόφιλων και μη.

Επιπλέον, τα κατοικίδια εκτονώνονται, τρέχουν, παίζουν κοινωνικοποιούνται την ώρα που οι ιδιοκτήτες τους αναπτύσσουν ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ τους.

Οι συγκεκριμένοι χώροι θα πληρούν τις προδιαγραφές του νόμου 4235/14 και θα είναι περιφραγμένοι με ειδική περίφραξη ύψους 1,60 μέτρων, με σήμανση στην είσοδο και δάπεδο με χώμα ή χαλίκι και θα διαθέτουν ξύλινες και λαστιχένιες κατασκευές για παιχνίδια agility (ανάβαση, κατάβαση, ισορροπία, τραμπάλα, τσουλήθρα) ώστε να μπορούν τα ζώα να τρέξουν ελεύθερα χωρίς να εμποδίζουν ή να εμποδίζονται. Επίσης στους χώρους αυτούς θα υπάρχει βρύση αλλά και ειδικοί κάδοι για την περισυλλογή των ακαθαρσιών των σκύλων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:14