search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:25
MENU CLOSE

To Πακιστάν εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο – Λίγες μέρες μετά από δοκιμή της Ινδίας (Video)

21.11.2019 14:28
To Πακιστάν εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο - Λίγες μέρες μετά από δοκιμή της Ινδίας (Video) - Media
 
Ο πακιστανικός στρατός δοκίμασε με επιτυχία το βαλλιστικό βλήμα εδάφους-αέρος Shaheen-I ως μέρος μιας άσκησης. Μέρες νωρίτερα μια παρόμοια δοκιμαστική εκτόξευση διεξήχθη από την Ινδία με το βλήμα της Agni II.
 
Η εκτόξευση που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα και στέφθηκε με επιτυχία, διεξήχθη από τη Διοίκηση των Δυνάμεων του Στρατού στο Πακιστάν (ASFC) για να εξασφαλίσει την ικανότητα «αξιόπιστης αποτροπής» των εχθρών.
 
Ο γενικός διευθυντής Δημοσίων σχέσεων αρχιστράτηγος Asif Ghafoor δήλωσε ότι ο πύραυλος μπορεί να δεχτεί όλων των ειδών τις κεφαλές σε εμβέλεια 650 χιλιομέτρων.
 
Ο πύραυλος χτύπησε τον στόχο του στην αραβική θάλασσα. Ο πύραυλος μπορεί να δεχτεί πυρηνικές ή και συμβατικές κεφαλές και «χτυπάει» το στόχο με μεγάλη ακρίβεια.

Το Πακιστάν έχει δύο ακόμα μεσαίας εμβέλειας πυραύλους, τους Shaheen-II και the Ghauri.
 
Ο πύραυλος Ghauri πρόσφατα πήρε επιχειρησιακή πιστοποίηση, ενώ οι άλλοι δύο πύραυλοι, οι Shaheen-III and Ababeel βρίσκονται ακόμα στα στάδιο βελτιώσεων του συστήματός τους.
 
Πηγή: onalert.gr/RT
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:23