search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:22
MENU CLOSE

Καιρός: Έπεσαν πάνω από 1.200 κεραυνοί σε Αττική και Βοιωτία

21.11.2019 19:42
Σφοδρή κακοκαιρία «σαρώνει» την Αττική - Media

 

Οι ισχυρές τοπικά καταιγίδες, που έπληξαν τους νομούς Βοιωτίας και Αττικής, καθώς και την πόλη της Αθήνας τις απογευματινές ώρες σήμερα, προκάλεσαν περισσότερους από 1.200 κεραυνούς και σημαντικά ύψη βροχόπτωσης, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ). 

Στην Παλλήνη έως τις 19:00 έπεσαν 47 χιλιοστά βροχής, στην Αγία Παρασκευή και στην Παλλήνη, ενώ στην Τανάγρα και στην Πετρούπολη 26 χιλιοστά.

Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν επίσης μεγάλο μέρος της χώρας, με τα ισχυρότερα φαινόμενα στη Χαλκιδική και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo.gr, οι μεγαλύτερες βροχοπτώσεις σήμερα υπήρξαν στη Θάσο όπου καταγράφηκαν 102 χιλιοστά βροχής και στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου 92 χιλιοστά.

Από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής.

Ειδικά για το βράδυ της Πέμπτης χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην Αττική, μέχρι και τις 10 το πρωί της Παρασκευής – μετά, ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, μέχρι και τις 22:00 το βράδυ της Παρασκευής, αφού και εκεί αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30