search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:53
MENU CLOSE

Η Βρετανία επαναπατρίζει ορφανά παιδιά υπηκόων της, που είναι εγκλωβισμένα στη Συρία

21.11.2019 21:59
Η Βρετανία επαναπατρίζει ορφανά παιδιά υπηκόων της, που είναι εγκλωβισμένα στη Συρία - Media

 

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει κανονίσει την επιστροφή στη χώρα ορφανών παιδιών Βρετανών υπηκόων από τη Συρία, ακολουθώντας την Γερμανία, το Βέλγιο και την Αυστραλία στην απόφαση για τον επαναπατρισμό παιδιών οι γονείς των οποίων ήταν ύποπτα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η Βρετανία ήταν διστακτική να επιτρέψει τον επαναπατρισμό σε ενήλικους, Βρετανούς υπηκόους που ταξίδεψαν στη Συρία, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ δήλωσε πως είναι σωστό να επιστρέψουν τα παιδιά στην πατρίδα τους.

«Αυτά τα αθώα, ορφανά παιδιά δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαν βρεθεί ενώπιον της φρίκης του πολέμου», είπε ο Βρετανός ΥΠΕΞ.

«Διευκολύναμε την επιστροφή τους στην πατρίδα, επειδή αυτό ήταν το σωστό. Τώρα θα πρέπει να τους επιτραπεί η ιδιωτικότητα και να τους δοθεί η στήριξη για να επιστρέψουν σε μια κανονική ζωή».

Ο Ράαμπ δεν ανέφερε πόσα παιδιά θα επιστρέψουν. Η φιλανθρωπική οργάνωση Save The Children τόνισε τον Οκτώβριο ότι περισσότερα από 60 παιδιά Βρετανών υπηκόων έχουν εγκλωβιστεί στη βορειοανατολική Συρία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:48