24/01/2021 13:59:48

Κρήτη: Παρέμβαση-απάντηση στον Χρυσοχοΐδη από καταληψίες της Rosa Nera στο δελτίο της Νέας Τηλεόρασης (Video)

Κρήτη: Παρέμβαση-απάντηση στον Χρυσοχοΐδη από καταληψίες της Rosa Nera στο δελτίο της Νέας Τηλεόρασης (Video) - Media

 

Καταληψίες από το ιστορικό κτίριο Rosa Nera, το οποίο βρίσκεται στον λόφο Καστέλλι στα Χανιά, πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης παρέμβαση στο δελτίο της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης, θέλοντας να δηλώσουν με δυναμικό τρόπο την αντίθεσή τους στις τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Όπως είναι γνωστό, το υπουργείο έδωσε, μέσω ανακοίνωσής του, διορία 15 ημερών για την εκκένωση των καταλήψεων σε όλη την Ελλάδα, θέτοντας στην ουσία τελεσίγραφο, είτε τα υπό κατάληψη κτήρια είναι ιδιωτικά είτε δημόσια.

Το πανό που αναρτήθηκε πίσω από την παρουσιάστρια του δελτίου έγραφε «Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και καταλήψεις».

Εκείνη την ώρα μεταδόθηκε μάλιστα βίντεο με πολιτικό μήνυμα κατά της προειδοποίησης του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να εκκενωθούν τα υπό κατάληψη κτίρια.

Το βίντεο είχε και εικόνες από υπό κατάληψη κτίριο στην παλιά πόλη των Χανίων.

Αμέσως μετά συνεχίστηκε κανονικά η ροή του δελτίου ειδήσεων.

Αναλυτικά, το μήνυμα:

«Καλούνται όσοι εκμεταλλεύονται εργασία να αυξήσουν τους μισθούς κατά 200%, μειώνοντας αναλόγως τα ωράρια ή να προχωρήσουν στη συλλογική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής που κατέχουν κλέβοντας τον ανθρώπινο μόχθο.

Καλούνται επίσης να παραιτηθούν άμεσα από κάθε πολιτική ιδιότητα όσοι παρανόμως παραβιάζουν τις διεθνείς συνθήκες προστασίας των προσφύγων δολοφονώντας τους, φυλακίζοντας και απαγάγοντας ακόμα και παιδιά για να τα κλείσουν σε απάνθρωπα κλειστά κέντρα κράτησης χωρίς πρόσβαση στην υγεία και την παιδεία.

Καλούνται όσοι απελαύνουν πρόσφυγες να εγκαταλείψουν τη χώρα και να παραδώσουν τις αρμοδιότητες για την προστασία των προσφυγικών ζωών στα διεθνή κινήματα αλληλεγγύης.

Η προθεσμία για την υλοποίηση των εντολών είναι 15 ημέρες από την δημοσίευση της παρούσης στον τύπο. Αλλιώς δεν θα τα πάμε καλά… γλυκά το λέμε.

Ραντεβού στους δρόμους.

Συνέλευση Αλληλεγγύης σε Καταλήψεις και Πρόσφυγες

ΤΟΠΟΣ: ΚΑΤΑΛΗΨΗ ROSA NERA, ΛΟΦΟΣ ΚΑΣΤΕΛΛΙ, ΧΑΝΙΑ».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.