search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:26
MENU CLOSE

Σι Τζινπίνγκ: Η Κίνα θέλει συμφωνία με τις ΗΠΑ «στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού»

22.11.2019 07:11
Σι Τζινπίνγκ: Η Κίνα θέλει συμφωνία με τις ΗΠΑ «στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού» - Media

 

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ διαβεβαίωσε σήμερα ότι θέλει να υπογραφτεί το σύντομότερο η καταρχήν συμφωνία για το εμπόριο με τις ΗΠΑ, πρόσθεσε όμως ότι «δεν θα διστάσει» να συνεχίσει τον εμπορικό πόλεμο, παρότι υπενθύμισε ότι δεν τον άρχισε η χώρα του και επέμεινε πως το Πεκίνο καταβάλλει προσπάθειες να τερματιστεί.

«Θέλουμε να εργαστούμε για να συναφθεί καταρχήν συμφωνία, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της σχέσης μεταξύ ίσων», σημείωσε ο Σι απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στο Νέο Οικονομικό Φόρουμ, εκδήλωση που οργάνωσε η εταιρεία Bloomberg LP – στην οποία ανήκει μεταξύ άλλων το ομώνυμο πρακτορείο ειδήσεων – στο Πεκίνο.

«Αν χρειαστεί θα δώσουμε μάχη, αλλά εργαζόμαστε ενεργά προκειμένου να μην έχουμε εμπορικό πόλεμο. Δεν ξεκινήσαμε εμείς αυτόν τον εμπορικό πόλεμο, δεν είναι κάτι που θέλουμε», πρόσθεσε ο κινέζος πρόεδρος.

Σε δηλώσεις του την Τετάρτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι η συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας για το εμπόριο δεν έχει υπογραφτεί ακόμη διότι το Πεκίνο δεν κάνει «αυτό που του αναλογεί».

Πηγές προσκείμενες στον Λευκό Οίκο και ειδικοί εκτιμούν πλέον ότι η καταρχήν συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας για το εμπόριο είναι απίθανο να υπογραφτεί φέτος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15