search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:23
MENU CLOSE

Χειμερινός τουρισμός στην Κρήτη – Θα έρθουν λιγότεροι… θα μείνουν περισσότερο

22.11.2019 08:10
Χειμερινός τουρισμός στην Κρήτη - Θα έρθουν λιγότεροι... θα μείνουν περισσότερο - Media

 

Λιγότεροι κατά δέκα χιλιάδες, όπως υπολογίζεται μέχρι και σήμερα από τους φορείς του τουρισμού, είναι οι χειμερινοί τουρίστες φέτος σε σχέση με πέρυσι, αλλά με περισσότερες διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Κρήτης.

Πέρυσι ήταν η δεύτερη χρονιά που εφαρμόστηκε το πρόγραμμα του χειμερινού τουρισμού στην Κρήτη και ο αριθμός των ατόμων που ήρθαν από διάφορες χώρες της Ευρώπης ανήλθε στις 50 χιλιάδες.

Φέτος, ο αριθμός φτάνει στις 40 χιλιάδες, καθώς ο χειμερινός τουρισμός βρίσκεται εν εξελίξει. Η ευχάριστη ωστόσο είδηση είναι πως οι διανυκτερεύσεις έγιναν περισσότερες, και συγκεκριμένα, από μία εβδομάδα, οι χειμερινοί τουρίστες μένουν δύο εβδομάδες στην Κρήτη, πράγμα που δίνει πνοή στην αγορά…

Ο χειμερινός τουρισμός είναι ένα καινούργιο… «σπορ» για την ελληνική πραγματικότητα. Ναυαρχίδα της εθνικής μας οικονομίας είναι ο τουρισμός και συγκεκριμένα ο μαζικός, θερινός τουρισμός. Θερινός τουρισμός σημαίνει με απλά λόγια “θάλασσα, ήλιος και ξεκούραση”. Ειδικά εδώ στην Κρήτη ο θερινός τουρισμός ανθεί.

Ο χειμερινός τουρισμός, από την άλλη, είναι καινούργιος και “γεννήθηκε” πριν από τρία χρόνια. Η πρώτη χρονιά πήγε αρκετά καλά.

Αυτό υποστήριξε στη “Νέα Κρήτη” ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου Μανόλης Τσακαλάκης, ο οποίος είπε πως «το πρόγραμμα χειμερινού τουρισμού ξεκίνησε τρία χρόνια πριν και πλέον διανύουμε τον τρίτο χειμώνα. Την πρώτη χρονιά, οι τουρίστες έμεναν σε δύο ξενοδοχεία στην Αμμουδάρα και σε μερικά ξενοδοχεία στο Ηράκλειο.

»Στο Ρέθυμνο ήταν τρία τα ξενοδοχεία όπου έμειναν τουρίστες. Την πρώτη χρονιά, το πρόγραμμα στέφθηκε από επιτυχία όσον αφορά τους διοργανωτές. Είχαν δαπανήσει ωστόσο αρκετά χρήματα, τα οποία πήγαν στους πελάτες. Και έτσι δεν έβγαλαν τα αναμενόμενα.

Το συνολικό πρόγραμμα ήταν γεμάτο από την αρχή μέχρι το τέλος. Δεν υπήρχαν κενά στα αεροπλάνα. Τη δεύτερη χρονιά, δεν πήγε τόσο καλά και μόνο δύο ξενοδοχεία προσέφεραν υπηρεσίες στους χειμερινούς τουρίστες στο Ρέθυμνο».

Κατά τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών τους, οι τουρίστες βλέπουν τους αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους της Κρήτης.

Με αυτόν τον τρόπο έρχονται σε άμεση επαφή με το πολιτισμικό υπόβαθρο της Κρήτης.

«Στο Ηράκλειο επισκέπτονται την Κνωσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Στο Λασίθι επισκέπτονται το Οροπέδιο. Επίσης πάνε στη Φαιστό και τα Μάταλα. Επισκέπτονται χώρους αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος», αναφέρει ο κ. Κωνσταντίνος Μαρκάκης, διευθύνων σύμβουλος της Cretan Holidays.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου Μανόλης Τσακαλάκης αναφέρθηκε και στο μέχρι και πέρυσι εβδομαδιαίο πρόγραμμα των τουριστών του χειμώνα, που περιλαμβάνει τέσσερις διανυκτερεύσεις στο Ηράκλειο και τρεις στο Ρέθυμνο.

«Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις μέρες διαμονή στο Ηράκλειο και τρεις στο Ρέθυμνο. Τα γκρουπ έρχονται κατευθείαν στο Ρέθυμνο. Πάνε τρεις μέρες στο Ρέθυμνο και τα Χανιά και έπειτα πάνε τέσσερις μέρες σε Ηράκλειο και Λασίθι.

Βλέπουν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Κρήτης, καθώς επισκέπτονται και τους τέσσερις νομούς της. Κάνουν τα ψώνια τους και φεύγουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πέρυσι, ο αριθμός υπολογιζόταν κοντά στις 50 χιλιάδες, ένας αριθμός διόλου αμελητέος εάν αναλογιστεί κανείς πως η Κρήτη δεν είχε επενδύσει στον χειμερινό τουρισμό τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Φέτος τι συμβαίνει;

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:23