search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:17
MENU CLOSE

«Μιλλιέτ»: Σχέδιο για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου από την Τουρκία στα κατεχόμενα

22.11.2019 08:17
«Μιλλιέτ»: Σχέδιο για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου από την Τουρκία στα κατεχόμενα - Media

 

«Ενεργειακή» σύνδεση μεταξύ Τουρκίας και Κατεχομένων βρίσκεται στα σκαριά, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας «Μιλιέτ».

Στο πρωτοσέλιδο της με τίτλο «Αγωγός φυσικού αερίου στην “ΤΔΒΚ”», η Μιλιέτ γράφει ότι «Τουρκία και “TΔΒΚ” ετοιμάζονται για μια κρίσιμη κίνηση», προσθέτοντας ότι δόθηκε το σύνθημα για ένα σημαντικό βήμα μεταξύ Τουρκίας και κατεχομένων.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ο λεγόμενος «υπουργός Ενέργειας» του ψευδοκράτους Χασάν Τατσόι  προέβη στην «πρώτη επίσημη δήλωση» για τη δημιουργία αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ Τουρκίας και κατεχομένων σε συμπόσιο για το φυσικό αέριο στα κατεχόμενα.

Στο ίδιο συμπόσιο ο Τούρκος Καθηγητής πανεπιστημίου Μπογάζιτσι Γκιουρκάν Κουμπάρογλου είπε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου μπορεί να είναι παράλληλος με αγωγό νερού, 80 χλμ μήκος, από Μερσίνα κατευθείαν στα κατεχόμενα.

Ο Τούρκος καθηγητής ανέφερε ότι ο αγωγός μπορεί να γίνει διπλής κατεύθυνσης, ούτως ώστε το φυσικό αέριο που θα εξορυχθεί από την ανατολική Μεσόγειο να μπορεί να σταλεί στην Τουρκία και στη συνέχεια στην Ευρώπη.

Ανέφερε ακόμη ότι επειδή η θάλασσα δεν είναι πολύ βαθιά θα είναι φτηνό το κόστος του αγωγού.

Ο αγωγός αναμένεται να είναι έτοιμος να λειτουργήσει το 2025.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:16