search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:27
MENU CLOSE

Σχεδόν στάσιμη η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη

22.11.2019 14:27
ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Ποιες οι προοπτικές της αγοράς εργασίας - Media

 

Σχεδόν στάσιμη έμεινε αυτό τον μήνα η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη, καθώς στον τομέα υπηρεσιών αυξήθηκε με πολύ ασθενέστερο ρυθμό από τον αναμενόμενο ενώ συρρικνώθηκε και πάλι στον τομέα μεταποίησης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) για την ευρωζώνη διαμορφώθηκε στις 50,3 μονάδες αυτό τον μήνα από τις 50,6 του Οκτωβρίου και πλησιάζοντας το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. Η τιμή ήταν χαμηλότερη από την ενδιάμεση πρόβλεψη οικονομολόγων σε έρευνα του Reuters για 50,9 μονάδες και βρέθηκε πολύ κοντά στο χαμηλό εξαετίας του Σεπτεμβρίου.

Ο PMI για τον τομέα υπηρεσιών υποχώρησε σε χαμηλό 10 μηνών στις 51,5 από τις 52,2 μονάδες. Ήταν επίσης χαμηλότερος από την ενδιάμεση πρόβλεψη των αναλυτών για 52,5 μονάδες. Ο τομέας μεταποίησης προσέφερε μια λίγο καλύτερη εικόνα, αν και η δραστηριότητα συρρικνώθηκε για 10ο μήνα. Ο αντίστοιχος δείκτης για τη μεταποίηση διαμορφώθηκε στις 46,6 μονάδες από τις 45,9 μονάδες, πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών για 46,4 μονάδες.

Ο δείκτης παραγωγής διαμορφώθηκε στις 47,1 από τις 46,6 μονάδες, με τη συρρίκνωση αυτή να καταγράφεται παρά το γεγονός ότι τα εργοστάσια μείωσαν τις τιμές προϊόντων τους για πέμπτο μήνα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:27