search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:42
MENU CLOSE

Επιβεβαίωσε την ύπαρξη κειμένου από τον Καμμένο η Προεδρία

15.05.2012 06:43
Επιβεβαίωσε την ύπαρξη κειμένου από τον Καμμένο η Προεδρία - Media

Με ανακοίνωσή της η Προεδρία της Δημοκρατίας επιβεβαίωσε ότι κατά τη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνάντηση του Κ. Παπούλια με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στις 13 Μαΐου, ο κ. Καμμένος έδωσε στον Πρόεδρο κείμενο που περιείχε διάφορα σενάρια για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Με ανακοίνωσή της η Προεδρία της Δημοκρατίας επιβεβαίωσε ότι κατά τη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνάντηση του Κ. Παπούλια με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στις 13 Μαΐου, ο κ. Καμμένος έδωσε στον Πρόεδρο κείμενο που περιείχε διάφορα σενάρια για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση της Προεδρίας έχει ως εξής:

«Στις 13.5.2012 στην κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο κ. Καμμένος έδωσε στον κ. Παπούλια ένα κείμενο με τις θέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων το οποίο περιείχε διάφορα σενάρια για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Με παράκληση του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, το κείμενο αυτό κοινοποιήθηκε στους υπόλοιπους αρχηγούς κομμάτων.-»

Ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα ο Πάνος Καμμένος διαψεύδει ότι παρέδωσε στην Προεδρία της Δημοκρατίας έγγραφο  σύμφωνα με το οποίο εάν τεθεί ζήτημα εθνικής ανάγκης θα δώσει υπό προϋποθέσεις ψήφο ανοχής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα λίγων μηνών στην όποια κυβέρνηση σχηματιστεί από τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις. 

Παράλληλα ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης, διέψευσε τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τη ΝΕΤ υποστηρίζοντας ότι είναι προϊόν της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αντέδρασε έντονα στην δημοσιοποίηση του εγγράφου, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δικό του και κάνοντας λόγο για προβοκάτσια εις βάρος του κόμματος του. 

Η Προεδρία της Δημοκρατίας επιμένει ότι το εν λόγω έγγραφο παραδόθηκε από τον Πάνο Καμμένο στον Κάρολο Παπούλια κατά τη συνάντησή τους την Κυριακή, με την παράκληση να ενημερωθούν σχετικά τα υπόλοιπα κόμματα. Το non paper εστάλη από την Προεδρία της Δημοκρατίας στα κόμματα, τη Δευτέρα. 

Το έγγραφο διέρρευσε και  δημοσιοποιείται από το enikos.gr και προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι στη δεύτερη σελίδα, όπου υπό τον τίτλο «Σενάριο Β» ο Πάνος Καμμένος φέρεται να ζητά να ορίσει ο ίδιος την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να δώσει την ανοχή του σε οικουμενική κυβέρνηση.

Επίσης όπως έγινε γνωστό ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για τη 1 το μεσημέρι συνάντηση του προέδρου των Ανεξαρτητων Ελλήνων με τον Προεδρο της Δημοκρατίας .Ο Π. Καμμένος θα παραστεί ωστόσο κανονικά στη διευρυμένη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Κ. Παπούλια, που θα πραγματοποιηθεί στις 2.

Μετά το τέλος της σύσκεψης που έγεινε με αφορμή τη δημοσιοποίηση του εγγράφου μεταξύ στελεχώντων Ανεξάρτητων Ελλήνων το κόμμα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επιμένει στη θέση του πως ο Πάνος Καμμένος δεν παρέδωσε non paper στον Κάρολο Παπούλια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες κρίσιμες ώρες και τα οποία προφανέστατα εντάσσονται στη προσπάθεια αποσταθεροποίησης της εργώδους προσπάθειας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να δοθεί λύση στα κρίσιμα ζητήματα της χώρας, παραθέτουν τα εξής αδιάσειστα στοιχεία:

1.Ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος, αρνήθηκε να παραλάβει ή και να συζητήσει με τον κ.Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επί του non paper του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Με αυτή την ανυποχώρητη θέση περί μη αναγνώρισης των non paper ως επίσημων εγγράφων,  δεν υπήρχε περίπτωση ο κ.Καμμένος να παραδώσει non paper στον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

2.Από τα επίσημα πρακτικά που δημοσιοποίησε η Προεδρία της Δημοκρατίας, δεν προκύπτει, ούτε στο ελάχιστο ότι ο κ.Πάνος Καμμένος παρέδωσε στον κ.Πρόεδρο της Δημοκρατίας το οποιοδήποτε έγγραφο, πλην του Οικονομικού Προγράμματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, 57 σελίδων, σε βιβλιοδεσία με σπατάλη, πρόγραμμα το οποίο είναι αναρτημένο και στην επίσημη ιστοσελίδα anexartitoiellines.gr.

ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΧΑΡΤΙ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ κ.ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

3.Τα 7 σημεία που ανέγνωσε ο κ.Πάνος Καμμένος και μόνο αυτά, στον κ.Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν δόθηκαν στον κ.Πρόεδρο. Από τα επίσημα πρακτικά προκύπτει ότι τα 7 αυτά σημεία τα ζήτησε γραπτώς ο κ.Παπούλιας και ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ απάντησε ότι θα τα στείλει στη Γραμματεία της Προεδρίας της Δημοκρατίας με επιστολή.
Παρ’ όλα αυτά, ο Εκπρόσωπος του Κινήματος Τέρενς Κουίκ, έστειλε το ίδιο βράδυ, στις 22.05 στη Προεδρία της Δημοκρατίας, ηλεκτρονικό μήνυμα με τις πλήρεις δηλώσεις του κ.Πάνου Καμμένου μετά τη συνάντηση, στις οποίες περιλαμβάνοντο αναλυτικά ΚΑΙ τα 7 σημεία.   
4.Όταν Δευτέρα βράδυ 14 Μαΐου, ανέκυψε το ζήτημα του επίμαχου εγγράφου, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επικοινώνησε με τον Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Κ. Προέδρου της Δημοκρατίας Πρέσβυ  κ. Κωμσταντίνο Μπίτσιο, ο οποίος σε σχετικό ερώτημα απάντησε στον κ. Καμμένο ότι έγγραφο που επεδείκνυαν τα ΜΜΕ, δεν υπήρχε στα πρακτικά, παρά μόνο το Οικονομικό Πρόγραμμα του Κινήματος.

Μία ώρα αργότερα, σε νεότερη επικοινωνία, ο κ. Μπίτσιος, διαψεύδοντας την προηγούμενη δήλωσή του, ανέφερε στον κ. Καμμένο ότι το επίμαχο έγγραφο του το παρέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας”.

Tο video είναι απο το real.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:41