search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:55
MENU CLOSE

Μυτιληναίος: Άνω των 1,919 δισ. οι προσφορές για το ευρωομόλογο – Στο 2,5% το επιτόκιο

22.11.2019 14:54
Συμφωνία Mytilineos - Gazprom για προμήθεια φυσικού αερίου - Media

 

Κλείνει το βιβλίο προσφορών για το 5ετές ευρωομόλογο της Μυτιληναίος, με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 2,5%, αν και το αρχικό επιτόκιο ορίστηκε στο 2,75%.

Η έκδοση συγκεντρώνει υψηλό ενδιαφέρον καθώς οι προσφορές ξεπερνούν τα 1,919 δισ. ευρώ. 

Η εταιρεία προχώρησε στην έκδοση και διάθεση ομολογιών ονομαστικής αξίας 500 εκατ. ευρώ με λήξη το 2024, μέσω της άμεσης θυγατρικής της με έδρα στο Λουξεμβούργο, Mytilineos Financial Partners S.A. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών και την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της έκδοσης.

Σχετικά με την έκδοση, οι Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank plc και J.P. Morgan Securities plc ενεργούν ως Ενεργοί Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Physical Bookrunners), οι Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Goldman Sachs International και Nomura International plc ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners) και οι Alpha Bank A.E., Eurobank Ergasias S.A.¸ Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ως Επικεφαλής Διαχειριστές (Lead Managers).

Να σημειωθεί ότι η οίκος αξιολόγησης S&P δίνει αξιολόγηση BB- και η Fitch ΒΒ με σταθερό outlook, υψηλότερη από το ελληνικό Δημόσιο για τη Μytilineos.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:53