search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:13
MENU CLOSE

Πολεμικό κλίμα ενόψει συνεδρίου στο ΠΑΣΟΚ: Γερουλάνος κατά Φώφης

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2100
21-11-2019
23.11.2019 04:00
Πολεμικό κλίμα ενόψει συνεδρίου στο ΠΑΣΟΚ: Γερουλάνος κατά Φώφης - Media

«Πυρά» Γερουλάνου κατά Γεννηματά ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ

Σε τεταμένο κλίμα ετοιμάζεται να πραγματοποιηθεί το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο. Για «διαδικασία-παρωδία» κάνει λόγο ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ από το Κίνημα Αλλαγής διαμηνύουν ότι «οφείλουμε να τελειώνουμε μια και καλή με τη δική μας εσωστρέφεια», προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν, «για να συνθέσουμε τις διαφωνίες μας σε μια ολοκληρωμένη προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα».

Ευθεία επίθεση στη Γεννηματά, λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του συνεδρίου, εξαπέλυσε ο Γερουλάνος κάνοντας λόγο για ψήφισμα που προωθεί ο ίδιος και ζητώντας τη διεξαγωγή τακτικού, ανοικτού, δημοκρατικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ με εκλεγμένους συνέδρους, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020.

«Το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι ένα συνέδριο-παρωδία, ένα συνέδριο “ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε”» δήλωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, μιλώντας στην ιστοσελίδα The Caller. Σύμφωνα με τον Γερουλάνο, ο σκοπός του συνεδρίου «είναι ένας: Να παρατείνει τη θητεία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς προσυνεδριακό διάλογο, χωρίς καν διάλογο μέσα στο συνέδριο. Αυτό στέλνει όλα τα λάθος μηνύματα, ότι δεν είμαστε ένα δημοκρατικό κόμμα, ότι είμαστε ένα κόμμα που ακολουθεί αυταρχικές διαδικασίες, που οδηγούν σε προδιαγεγραμμένα αποτελέσματα. Αυτό δεν αξίζει ούτε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ούτε στο κόμμα προφανώς αλλά ούτε στην ελληνική κοινωνία».

Μιλώντας μάλιστα την Τετάρτη στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Γερουλάνος τόνισε πως το συνέδριο είναι ένας σταθμός «γιατί ο τρόπος που θα γίνει θα εκπέμπει προς τα έξω τι είναι πλέον το ΠΑΣΟΚ, ένα μικρό κλαμπ χωρίς όργανα μιας προέδρου και μιας σφραγίδας ή ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία, αυτό θα το ξέρουμε την Κυριακή».

«Υπονομευτικά»

Το «γάντι», πάντως, είχε φροντίσει ήδη να σηκώσει η Χαριλάου Τρικούπη, η οποία επιτέθηκε στον Γερουλάνο, χρεώνοντάς του ότι λειτουργεί υπονομευτικά για την παράταξη. Πηγές του Κινήματος Αλλαγής, σχολιάζοντας τα όσα υποστήριξε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ανέφεραν πως «το συνέδριο είναι καταστατικό και νόμιμο» και επιτέθηκαν στον Γερουλάνο λέγοντας πως «επειδή γνωρίζει ακριβώς την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, όσα λέει, προκαλούν ζημιά στην παράταξη και είναι υπονομευτικά».

Μιλώντας για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ έκανε λόγο για ένα ανοιχτό συνέδριο «στο οποίο όποιος θέλει να βάλει ζητήματα επί της πολιτικής, θα τα βάλει. Όλα τα ζητήματα έχουν συζητηθεί τις τελευταίες 15-20 ημέρες. Εδώ όμως συνθέτουμε δυνάμεις και μεγάλη δύναμη της δικής μας παράταξης είναι ότι συζητάμε τα πάντα ανοιχτά. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας».

Σε ενημερωτικό σημείωμα, εν όψει του συνεδρίου, το ΠΑΣΟΚ τονίζει πως δεν υπάρχει δίλημμα ΠΑΣΟΚ ή Κίνημα Αλλαγής. «Δεν είναι ανταγωνιστικό το ΠΑΣΟΚ με το Κίνημα Αλλαγής» αναφέρει χαρακτηριστικά η Χαριλάου Τρικούπη. Στέλνοντας μάλιστα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση σημειώνεται στο ενημερωτικό σημείωμα πως «οφείλουμε λοιπόν να μην επιτρέψουμε να μας διχάσουν επίπλαστοι διαχωρισμοί που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οι ευαισθησίες των στελεχών, των μελών και των φίλων της παράταξής μας είναι σεβαστές, είναι όμως ανεπίτρεπτο να επιχειρείται η “εργαλειοποίησή” τους για εσωκομματικά παιχνίδια».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:13