15/02/2020 09:11:20

Ποιο F-22 και F-35; Αυτό (ίσως) είναι το πιο σημαντικό αεροσκάφος των ΗΠΑ (Photos)

Ποιο F-22 και F-35; Αυτό (ίσως) είναι το πιο σημαντικό αεροσκάφος των ΗΠΑ (Photos) - Media

 

Δεν έχει stealth ιδιότητες. Δεν επιτυγχάνει υψηλές ταχύτητες. Δεν έχει ιδιαίτερη ευελιξία. Δεν διαθέτει κάποια σημαντικά όπλα. Κι όμως, το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι ένα από τα πλέον κρίσιμα και σημαντικά για τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Πρόκειται για το αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού KC-46A, το οποίο αναμένεται να ενταχθεί πλήρως στα επιχειρησιακά σχέδια των ΗΠΑ ως το τέλος του χρόνου και το οποίο θα είναι το... ιπτάμενο βενζινάδικο για τα μαχητικά αεροσκάφη.

Όπως αναφέρει το National Interest, το συγκεκριμένο αεροσκάφος έχει έναν εξαιρετικά κρίσιμο ρόλο: βρίσκεται σε στρατηγικά επιλεγμένα σημεία στον κόσμο και όταν χρειάζεται απογειώνεται και ανεφοδιάζει τα μαχητικά που βρίσκονται σε αποστολή.

Βλέπετε, τα F-22 και F-35 (όπως και τα παλιότερα F-16) μπορεί να είναι υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα αλλά έχουν ένα σημαντικό πρόβλημα: περιορισμένο βεληνεκές, λόγω του καυσίμου που μπορούν να μεταφέρουν.

Όμως με ένα σύγχρονο ιπτάμενο τάνκερ, όπως το KC-46A, τα μαχητικά πολλαπλασιάζουν τις αποστάσεις που μπορούν να διανύσουν και, ως εκ τούτου, τους στόχους που μπορούν να πλήξουν.

Σύμφωνα με τα τεχνικά στοιχεία, το KC-46A (βασισμένο πάνω στο Boeing 767) θα μπορεί να μεταφέρει 106.000 κιλά καυσίμου και θα έχει αυξημένες ικανότητες ανεφοδιασμού, σε σχέση με τα παλιότερα αεροσκάφη που θα κληθεί να αντικαταστήσει.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.