search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:44
MENU CLOSE

Δυο Αριστερές – ένα καλάμι!

15.05.2012 08:46
Δυο Αριστερές - ένα καλάμι! - Media

«Αφιππεύσατε την κάλαμο» είπε ο κ. Λιντζέρης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στον αγωνιστή της Αριστεράς και της Προόδου κ. Σκουρλέτη, εκπρόσωπο Τύπου του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, ετοιμόλογος ων, του απάντησε με θαυμαστά αντανακλαστικά, αυτολεξεί: «προσέξτε μην καθίσετε πάνω του». Ήδη το νέο πολιτικό ήθος δεν μπορεί να συγκρατηθεί και καταυγάζει στις τηλεοπτικές μας οθόνες.

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

«Αφιππεύσατε την κάλαμο» είπε ο κ. Λιντζέρης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στον αγωνιστή της Αριστεράς και της Προόδου κ. Σκουρλέτη, εκπρόσωπο Τύπου του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, ετοιμόλογος ων, του απάντησε με θαυμαστά αντανακλαστικά, αυτολεξεί: «προσέξτε μην καθίσετε πάνω του». Ήδη το νέο πολιτικό ήθος δεν μπορεί να συγκρατηθεί και καταυγάζει στις τηλεοπτικές μας οθόνες. Η επαναστατική αυθορμησία αναζωογονεί την πολιτική επιχειρηματολογία. Ο κύριος Σκουρλέτης μαζί με άλλους της επαναστατικής πρωτοπορίας, άνθρωποι των λαϊκών διεκδικήσεων, του αριστερού πολιτισμού, εντολοδόχοι της λαϊκής ψήφου, ανοίγουν νέους ορίζοντες, σπάνε τα ταμπού απελευθερώνοντας τον δημόσιο διάλογο. Για την ακρίβεια, προσδίδουν στον δημόσιο διάλογο το κύρος που του έλειπε… Ο κύριος Σκουρλέτης μπορεί να αισθάνεται ο υπερήφανος εισηγητής των «οπισθοεπιχειρημάτων» στον πολιτικό πολιτισμό της χώρας. Πρόκειται για μια ακόμα καινοτομία, ένα ακόμα λαμπρό δείγμα της αριστερής αντίληψης για το πώς ασκείται η κυβερνητική πολιτική.

ΥΓ. 1: Άμεση προσφυγή στις κάλπες, «για να σταματήσει η κοροϊδία» των διερευνητικών εντολών, ζήτησε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, καλώντας παράλληλα «να διορθωθεί η λαϊκή ψήφος, ως προς την ενίσχυση του ΚΚΕ».

Αν δεν το ξέρατε, η λαϊκή ψήφος, όταν δεν βγάζει ΚΚΕ…, κάνει λάθος και πρέπει να τη μαλώσουμε. Στην περίπτωση του ΚΚΕ έχεις δυο επιλογές: ή να γελάς (που είναι και η προτιμότερη) ή να απορείς σε τι σόι δημοκρατία της μπανανίας μπορούν και νομιμοποιούνται παρόμοια κόμματα – παρωδίες, κόμματα βαθύτατα αντιδημοκρατικά, που κάθε τόσο προσβάλλουν τη Δημοκρατία. Η κυρία Παπαρήγα ζητά απλά πράγματα: όσο δεν αρέσει στο ΚΚΕ το εκλογικό αποτέλεσμα, να τρέχουμε στις κάλπες μέχρι του σημείου οι εκλογείς, εξουθενωμένοι να δώσουν λαϊκή εντολή στο κόμμα για να μεταβάλει τη χώρα σε σοσιαλιστικό παράδεισο. Αν στις επόμενες εκλογές το ΚΚΕ, αντί να αυξήσει τις δυνάμεις του, τις ελαττώσει (πράγμα πολύ πιθανό), να πάμε ξανά σε εκλογές – ή μήπως να κάνουμε μερικές δεκαετίες συνεχόμενες εκλογές μέχρι να «ξυπνήσει» ο κοιμισμένος λαός και να ψηφίσει το ΚΚΕ;

Τι λέει η επιστήμη για αυτήν την περίπτωση;

ΥΓ. 2: Παρέμβαση Αλαβάνου: Η ασυμπτωτική συνιστώσα! 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24