14/08/2020 16:52:44

Χαρίτσης: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θεωρούσαν απόλυτα φυσικό να βλέπουν βαλίτσες με μαύρο χρήμα

Χαρίτσης για επιχορήγηση εφημερίδων: Παλινωδίες και τακτικισμοί της κυβέρνησης - Media

 

"ΝΔ και ΚΙΝΑΛ από κοινού αρνούνται να υπερψηφίσουν την ερμηνευτική δήλωση για το άρθρο 86 που επιτρέπει την διαλεύκανση υποθέσεων δωροδοκίας πολιτικών”, αλλά “την ίδια στιγμή, θεωρούσαν απόλυτα φυσικό να βλέπουν βαλίτσες με μαύρο πολιτικό χρήμα" τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, στην Βουλή για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

“Η συζήτηση για το Σύνταγμα μας δίνει την ευκαιρία να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε, αλλά αυτήν την ευκαιρία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ αποφάσισαν να την κατασπαταλήσουν”, σημείωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

“ΝΔ και ΚΙΝΑΛ από κοινού αρνούνται να υπερψηφίσουν την ερμηνευτική δήλωση για το άρθρο 86 που επιτρέπει την διαλεύκανση υποθέσεων δωροδοκίας πολιτικών”, αλλά “την ίδια στιγμή, θεωρούσαν απόλυτα φυσικό να βλέπουν βαλίτσες με μαύρο πολιτικό χρήμα, απόλυτα θεμιτή την πρακτική των θαλασσοδανείων σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, απόλυτα φυσιολογική την πρακτική της οχύρωσης πίσω από την ασυλία για να μην υπάρξει διερεύνηση”, επισήμανε. 

"Η συζήτηση για το Σύνταγμα μας δίνει την ευκαιρία να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε, αλλά αυτήν την ευκαιρία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ αποφάσισαν να την κατασπαταλήσουν”, συμπλήρωσε. 

Αναφερόμενος στο θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπογράμμισε την ανάγκη “να αφήσει πίσω παθογένειες και ανεπάρκειες που πληγώνουν -όπως πχ η διαφθορά, οι πελατειακές σχέσεις, η απάθεια των πολιτών, ο εκφυλισμός της σε μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης και του κράτους– και να μετατραπεί σ’ έναν αξιόπιστο θεσμό που διασφαλίζει την κοινωνική, οικονομική και πολιτισμική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών”.

Δηλώνοντας ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα της κοινωνικής αλλαγής” κατέληξε: “‘Έχουμε καταθέσει μια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση συνταγματικής αναθεώρηση.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.