27/01/2020 01:30:52

Μεγάλες παραγγελίες του Cybertruck παρά την επίδειξη-φιάσκο

Μεγάλες παραγγελίες του Cybertruck παρά την επίδειξη-φιάσκο - Media

 

Μπορεί η παρουσίαση του νέου φουτουριστικού οχήματος της Tesla, του Cybertruck, να χαρακτηρίστηκε από πλήθος αναλυτών και μέσων μαζικής ενημέρωσης ως φιάσκο, με τα... άθραυστα πράθυρα που ράγισαν στην επίδειξη, ωστόσο ο Musk ανακοίνωσε πως χιλιάδες έχουν σπεύσει να το παραγγείλουν.

Ο επικεφαλής της Tesla, με ανάρτησή του στο Twitter, αποκάλυψε πως υπάρχουν μέχρι στιγμής 146.000 παραγγελίες για το νέο ηλεκτρικό όχημα της Tesla, με το 42% των ενδιαφερομένων να επιλέγουν το μοντέλο διπλού κινητήρα, 41% εκείνο του τριπλού κινητήρα και 17% εκείνο του μονού κινητήρα. Ο Musk πρόσθεσε μάλιστα σε επόμενη ανάρτηση ότι οι παραπάνω παραγγελίες έγιναν χωρίς τη βοήθεια διαφήμισης ή άλλων προωθητικών ενεργειών.

Όπως σημειώνει ο Guardian, η υποβολή παραγγελίας για το Cybertruck κοστίζει 100 δολάρια, ποσό που η Tesla αναφέρει ότι επιστρέφεται στο ακέραιο σε περίπτωση ακύρωσής της. Η παραγωγή του νέου οχήματος θα ξεκινήσει το 2021, σύμφωνα με την Tesla, και θα κοστίζει 39.900 δολάρια.

Η ομολογουμένως όχι και τόσο πετυχημένη παρουσίαση, σύμφωνα με το Forbes, είχε άμεση επίπτωση στα οικονομικά της Tesla και του Musk. Η τιμή της μετοχής έπεσε 6% μετά το κλείσιμο των αγορών στις 22 Νοεμβρίου, εξέλιξη που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση ακριβώς κατά 768 εκατ. δολ. της καθαρής περιουσίας του Musk. Ο 48χρονος επιχειρηματίας πλέον έχει 23,6 δισ. δολ. και είναι ο 41ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.