search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:22
MENU CLOSE

«Γηρυόνης»: Στην Ελλάδα μετά το καταστροφικό πέρασμα από Γαλλία – Ιταλία

24.11.2019 17:45
«Γηρυόνης»: Στην Ελλάδα μετά το καταστροφικό πέρασμα από Γαλλία - Ιταλία  - Media

 

Επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανικός για την έλευση του «Γηρυόνη» που έφτασε στη χώρα νωρίς το βράδυ της Κυριακής, μετά το καταστροφικό πέρασμα από τη Γαλλία και την Ιταλία.

Το τριφασικό κύμα κακοκαιρίας που -σύμφωνα με τους μετεωρολόγους– θα περιλαμβάνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 9 μποφόρ «έδεσε» στα πλοία στα λιμάνια της Κεφαλονίας και της Ζακύνθου.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr, ανασύρθηκε νεκρός ένας ψαράς στη θαλάσσια περιοχή Αντιρρίου, κοντά στο λιμάνι – Αναζητείται ένας δεύτερος άνδρας, που ήταν μαζί του – Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

Ο ψαράς επέβαινε με έναν φίλο του σε βάρκα, όταν αυτή αναποδογύρισε από τους ισχυρούς ανέμους 7-8 μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή.

Τον άτυχο άνδρα εντόπισε η ΕΜΑΚ. Σε συντονισμένη επιχείρηση με το Λιμενικό, που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, αναζητείται ο δεύτερος άνδρας.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός ενόψει της κακοκαιρίας.

Το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση έντονων προβλημάτων από πλημμύρες έχει τεθεί επιτάπητος από τη γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας και το συντονιστικό όργανο του πυροσβεστικού σώματος μετά και τις προβλέψεις της ΕΜΥ, σύμφωνα με τις οποίες έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Που αναμένεται να «χτυπήσουν» τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα και πότε

1η φάση: Την Κυριακή 24/11 βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα ηπειρωτικά (εξαιρούνται η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη), φαινόμενα που από τις απογευματινές ώρες τοπικά θα ενταθούν και ενδεχομένως θα επηρεάσουν τις Σποράδες και τη Δυτική Κρήτη.

2η φάση: Από τις νυκτερινές ώρες της Κυριακής 24/11 και κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 25/11 μέτωπο πολύ ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα διασχίσει το σύνολο της χώρας, με κατεύθυνση από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Τα φαινόμενα σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας.

Μετά τα μεσάνυχτα στην Αττική 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και το μεσημέρι της Δευτέρας 25/11, όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί.

Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής έχουν τεθεί σε επιφυλακή από νωρίς την Κυριακή, με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη. 

Μάλιστα, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, συγκάλεσε το πρωί εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας για τον καλύτερο συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών. Πλέον όλες οι υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή έχοντας μεριμνήσει για τους καθαρισμούς των ρεμάτων και σε συνεργασία με τους Δήμους.

Στις 10 θα ανοίξουν τα σχολεία στην Αγία Βαρβάρα

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος με επείγουσα ανακοίνωση, λόγω της αναμενόμενης ισχυρής καταιγίδας και των θυελλωδών ανέμων, που πιθανότατα πλήξουν και το δήμο ενημερώνει ότι:

Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 10 η ώρα το πρωί.

Επίσης καλεί τους δημότες να μην βγάλουν απορρίμματα σήμερα μετά την έκτακτη αποκομιδή τους που πραγματοποίησε λόγω της κατάστασης, την Κυριακή το απόγευμα. Ακόμη καλεί όλους να ελέγξουν τα λούκια και τις υδρορροές, να ασφαλίσουν ή να αποσύρουν αντικείμενα που μπορεί να μετακινηθούν, όπως πινακίδες, γλάστρες, καρότσια, τζάμια τέντες κ.λ.π. και γενικά «όλα τα αντικείμενα που μπορεί να αποκολληθούν από στέγες και μπαλκόνια», όπως να αποφεύγονται και οι άσκοπες μετακινήσεις».

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:22