search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:37
MENU CLOSE

Τεράστιες καταστροφές σε οδικά δίκτυα – Ο Γηρυόνης υπερχείλισε ρέμματα, πλημμύρισε σπίτια (Photos/Videos)

25.11.2019 09:18
kineta1

 

H χώρα συνεχίζει να μετρά τις πληγές από την σφοδρή κακοκαιρία που έφερε ο Γηρυόνης, το νέο χαμηλό βαρομετρικό σε πολλές κυρίως παράκτιες περιοχές της χώρας, από την Κατερίνη ως την Κόρινθο και την Κινέττα. Δρόμοι πλημμύρισαν, η κυκλοφορία διακόπηκε σε πολλές περιπτώσεις, σπίτια κατακλύστηκαν από τα νερά, και οι αρχές της Πυροσβεστικής δίνουν τιτάνιο αγώνα να ανταπεξέλθουν σε κάθε αίτημα βοήθειας. 

Στην Κορινθία, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί πολλές δεκάδες κλήσεις για άντληση νερών από πλημμυρισμένα σπίτια στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας και Κινέτα.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr, ο δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας Αγ.Θεοδώρων κ. Γ. Γκιώνης ανακοίνωσει ότι κατόπιν των ισχυρών βροχοπτώσεων που έπληξαν περιοχές του Δήμου μας αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων που εδρεύουν στην Κοινότητα των Αγίων Θεοδώρων του Δήμου μας για σήμερα Δευτέρα 25/11/2019, καθώς καθίσταται δυσχερή η μετάβαση των μαθητών προς και από τα Σχολεία.

Η απόφαση για το κλείσιμο των ανωτέρω σχολικών μονάδων , λήφθηκε σε συνεννόηση με την Δ/νση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 64 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα, αλλά και για να παράσχει βοήθεια σε πολίτες που έχουν εγκλωβιστεί. 

Προβλήματα και στην Αθήνα

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της οδού Πειραιώς εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που πλήττει και την Αττική. Σύμφωνα με την αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα της οδού Πειραιώς, από το ύψος της Χαμοστέρνας μέχρι την Ηρακλειδών.

 

Πνίγηκε η Κατερίνη

Προβλήματα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Πιερία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικης Υπηρεσίας Κατερίνης Παναγιώτης Πατσιαλής πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν για να απεγκλωβίσουν και να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο Ισπανό ποδηλάτη και τον σκύλο του, που διανυκτέρευαν στα Λείβηθρα Ολύμπου και δεν μπορούσαν να φύγουν από το σημείο, λόγω της καταιγίδας που έπληξε την περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Δείτε την όμορφη ξανθιά φύλακα – άγγελο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Επιπρόσθετα, εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης και των ανέμων που έπνεαν, δημιουργήθηκαν προβλήματα και στο παραλιακό μέτωπο της Κατερίνης.

«Η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε 8 κλήσεις από Κατερίνη και Λιτόχωρο και προχώρησε σε 4 αντλήσεις υδάτων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάστηκε στο οδικό δίκτυο της παραλίας, καθώς σε κάποια σημεία, λόγω συγκέντρωσης υδάτων, δεν μπορεί να γίνει η κυκλοφορία των οχημάτων», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ. Πατσιαλής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:36