search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:28
MENU CLOSE

Φωτίου για προσφυγικό: Ο Μητσοτάκης καταργεί την Μιχαηλίδου με μια άλλη «άριστη»

25.11.2019 10:27
Φωτίου για προσφυγικό: Ο Μητσοτάκης καταργεί την Μιχαηλίδου με μια άλλη «άριστη» - Media

 

Η αναπλ. τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου χαρακτήρισε «πολύ σοβαρή υπόθεση το επικοινωνιακό τέχνασμα του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη προχθές … εξήγγειλε ότι παίρνει τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα υπό την προστασία του … πάει να παραπλανήσει την κοινή γνώμη … Με τον 4636 που ψήφισαν, η συντριπτική πλειοψηφία των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων, τα παιδιά ως 18 χρονών, βγαίνουν από την παιδική προστασία που ισχύει με βάση τις διεθνείς συνθήκες και μπαίνουν στη διαδικασία ασύλου, εφόσον είναι από 15 ετών και πάνω. Είναι σκάνδαλο, δεν έχει γίνει σε καμία χώρα και αντιβαίνει τις διεθνείς συνθήκες προστασίας του παιδιού».

«Στην πραγματικότητα», κατά την κ. Φωτίου, ο Κ. Μητσοτάκης προχθές με αυτά που είπε «καταργεί την κ. Μιχαηλίδου που ήταν αρμόδια για την προστασία του παιδιού (άρα και των ασυνόδευτων ανηλίκων) … δημιουργεί μία Αρχή με μία λέκτορα -στη θέση “άριστης” βάζει άλλη “άριστη” που θα συνεπικουρείται και από τον κ. Δοξιάδη».

Δήλωσε ότι αναλαμβάνει τα ασυνόδευτα «ο ίδιος προσωπικά, αλλά … αν δεν καταργεί τον επαίσχυντο νόμο, πρόκειται για τεράστια υποκρισία, γιατί το 93% των παιδιών που έρχονται είναι άνω των 14 ετών. Επομένως, από τα 5.000 παιδιά, κατά τον Κ. Μητσοτάκη… δεν είναι παιδιά, θα μπουν στην ταχεία αξιολόγηση για την παροχή ασύλου. Είναι πρωτοφανές, σε όλη την Ευρώπη».

«Είναι η γνωστή προπαγάνδα», συνέχισε, «ατμόσφαιρα, μουσική, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ότι μπορεί να μην μπορούμε να κάνουμε πολλά στο προσφυγικό, αλλά η ανθρωπιά μας μας επιβάλλει να μεταφέρουμε τα παιδιά … τα παρέλαβαν περίπου στα 600 στα νησιά, τα έφτασαν 1.600 γιατί δεν έκαναν απολύτως τίποτε 4,5 μήνες. Θα τα πάνε τώρα στην ενδοχώρα, για ποιο λόγο; Να τα αξιολογήσουν για να τα επιστρέψουν έξω; Επαναλαμβάνω, το 93% είναι πάνω από 14 ετών … αυτά για τα οποία κλαίγεται και κάνει έκκληση στον ανθρωπισμό μας, είναι τα παιδιά που ετοιμάζει να βάλει, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, στις ταχύρρυθμές διαδικασίες ασύλου, ως ενήλικες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:28