search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:57
MENU CLOSE

ΚΚΕ: Μεγάλες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και περιφερειακών αρχών για την Κινέτα

25.11.2019 11:46
ΚΚΕ: Μεγάλες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και περιφερειακών αρχών για την Κινέτα - Media

 

Στις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τα ξημερώματα την Κινέτα αναφέρεται το ΚΚΕ, υποστηρίζοντας πως «είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής η οποία δεν έχει ως προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες, όπως είναι η προστασία της ζωής του λαού, αλλά μόνο τα κέρδη του κεφαλαίου».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, στην περιοχή της Κινέτας, όπου περίπου πριν 1,5 χρόνο εκδηλώθηκαν μεγάλες πυρκαγιές, «έχουν πραγματοποιηθεί πρόχειρα και αποσπασματικά έργα αποκατάστασης, με αποτέλεσμα τα πλημμυρικά φαινόμενα να είναι πιο συχνά και πιο έντονα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η περιοχή από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2018 έχει πλημμυρίσει τρεις φορές και αυτή τη φορά παρουσιάζει πιο εκτεταμένες ζημιές σε σχέση με τις προηγούμενες».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα κάνει λόγο για «μεγάλες ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και των περιφερειακών αρχών, καθώς δεν έχει γίνει διευθέτηση ρεμάτων από τότε που χτίστηκαν οικισμοί στην περιοχή, ενώ κανένα ρέμα δεν εκβάλει στη θάλασσα εκτός από το ρέμα της Πίκας, που όμως η τομή του (από την παλιά Εθνική μέχρι τη θάλασσα) είναι πολύ μικρή σε σχέση με τον όγκο των υδάτων.

Την ίδια στιγμή, τα απαραίτητα έργα στον ορεινό όγκο για την ανάσχεση των υδάτων καρκινοβατούν, ενώ όσα έχουν με προχειρότητα πραγματοποιηθεί, όχι μόνο δε λύνουν το πρόβλημα, αλλά έγιναν μέρος του».

Το ΚΚΕ θεωρεί πως το πλαίσιο πολιτικής προστασίας από τις πλημμύρες που δημοσίευσε πρόσφατα η κυβέρνηση «αναπαράγει τα αδιέξοδα μιας πολιτικής η οποία κάνει συνεχείς εκπτώσεις σε αναγκαία μέτρα και υποδομές για την πρόληψη και προστασία του πληθυσμού από αντίστοιχες καταστροφές».

Επισημαίνει, τέλος, πώς «τώρα χρειάζεται να εκφραστεί η αμέριστη αλληλεγγύη στους πληγέντες της Κινέτας. Να διασφαλιστεί η άμεση και ουσιαστική στήριξη και αποκατάσταση των πληγέντων με αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, με την απαραίτητη κρατική χρηματοδότηση για την υλοποίηση ολοκληρωμένου επιστημονικού σχεδιασμού με κριτήρια την ασφάλεια, την προστασία του λαού και του περιβάλλοντος».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:57