search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:52
MENU CLOSE

Ελληνικό: Καταρχήν συμφωνία Lamda με τις τράπεζες για χρηματοδότηση ως 880 εκατ. ευρώ

25.11.2019 14:15
Πώς θα γίνουν οι κατεδαφίσεις κτισμάτων και κατασκευών στο Ελληνικό - Media

 

Την καταρχήν επίτευξη συμφωνίας ως προς τους βασικούς όρους χρηματοδότησης ύψους έως 880 εκατ. ευρώ (πλέον χρηματοδότησης του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας), με τις τράπεζες Eurobank και Πειραιώς, ανακοίνωσε η Lamda Development, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την έναρξη του έργου του Ελληνικού.

Η εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για την υπογραφή των βασικών όρων χρηματοδότησης.

Όπως ανέφερε την Παρασκευή στην Έκτακτη  Γενική Συνέλευση της Lamda Development ο διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής του ομίλου Λάτση, Οδυσσέας Αθανασίου, τα έργα  αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

Τον Οκτώβριο, ο Οδυσσέας Αθανασίου στην αναλυτική παρουσίαση του έργου του Ελληνικού τόνισε ότι έχει ήδη εξασφαλιστεί το σύνολο των δύο δισ. ευρώ της επένδυσης για την πρώτη πενταετία, πρόσθεσε όμως ότι βασική στρατηγική της Lamda Development είναι «να μην τα κάνουμε όλα μόνοι μας, αλλά για το κάθε επιμέρους έργο όπως την κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων κτηρίων, νοσοκομείων, να επιλέξουμε τους καλύτερους και να πορευτούμε μαζί τους». 

Επισήμανε ότι από τα δύο δισ. ευρώ, τα 600 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από την αύξηση, τα 400 εκατ. ευρώ κυρίως από έσοδα από την οικιστική ανάπτυξη, 850 εκατ. ευρώ από δανειακές συμβάσεις και 150 εκατ. ευρώ από την έκδοση ομολογιακού δανείου. Έκανε επίσης αναφορά στη στήριξη του Ομίλου Λάτση στην επένδυση από την πρώτη στιγμή που η εταιρία ανέλαβε το συγκεκριμένο έργο, μετά το σχετικό διαγωνισμό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:48