search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:18
MENU CLOSE

Με χρέη δύο εκατομμυρίων ξεκινά ο Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου

25.11.2019 16:04
Με χρέη δύο εκατομμυρίων ξεκινά ο Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου - Media

 

Με μεγάλη χρονική καθυστέρηση και μετά από παλινωδίες του κεντρικού κράτους ο Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου πήρε σάρκα και οστά. Από την θεωρία περνά στην πράξη έχοντας πλέον και την πρώτη του διοίκηση.

Όπως τονίζει το epiruspost.gr, ο Φορέας ονομάζεται «Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου».

Είναι ο όρος «αναγκαστικός» που θα θυμίζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες «γεννήθηκε» πριν από μία δεκαετία όταν οι αυτοδιοικητικοί των Ιωαννίνων, αρνούνταν ουσιαστικά να προχωρήσουν στην συγκρότησή του που ήταν ταυτισμένη με την λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα άλλωστε του Φορέα δεν είναι το τυπικό αλλά το ουσιαστικό. Να αποκτήσει δηλαδή εκείνη την σχέση με τους δεκαοκτώ δήμους μέλη του που θα του επιτρέπουν να εισπράττει και να εξοφλεί τις υποχρεώσεις του.

Ο νέος Φορέας κάνει πρεμιέρα με οφειλές που αγγίζουν περίπου τα δύο εκατομμύρια. «Προίκα» από τους τρεις προυπάρχοντες, των Ιωαννίνων, Άρτας και τον διανομαρχιακό Πρέβεζας- Θεσπρωτίας.

Στις 700 χιλιάδες περίπου ανέρχονται οι οφειλές του Αναγκαστικού Συνδέσμου Ιωαννίνων, χρέος που σέρνεται εδώ και χρόνια και αποδίδεται εν πολλοίς στην απροθυμία ορισμένων δήμων να αποδώσουν τα τέλη που τους αναλογούν.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στους άλλους δύο που επίσης έρχονται με σημαντικές οφειλές στον Περιφερειακό.

Στην περίπτωση των Ιωαννίνων υπάρχουν Δήμοι που δεν έχουν αποδώσει τα τέλη αρκετών ετών.

Έτσι λίγο πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους του Συνδέσμου η διοίκησή του αποφάσισε να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει παρακράτηση των οφειλόμενων ποσών από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24