17/01/2020 15:24:07

Ο πραγματικός λόγος που σε χαιρετούν οι αεροσυνοδοί όταν μπαίνεις στο αεροπλάνο

Ο πραγματικός λόγος που σε χαιρετούν οι αεροσυνοδοί όταν μπαίνεις στο αεροπλάνο - Media

 

Συμβαίνει σε κάθε πτήση, σε όλα τα αεροδρόμια του κόσμου.

Με το που πατήσεις το πόδι σου στο εσωτερικού του αεροπλάνου, στα δεξιά σου βρίσκεται μια αεροσυνοδός με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της, η οποία σε καλωσορίζει στην πτήση ή σου δείχνει με το χέρι της το δρόμο για τα καθίσματα.

Η πρώτη σκέψη όλων μας είναι πώς το κάνουν από ευγένεια και πώς είναι πολιτική του αεροπλάνου να σε υποδέχεται κάποιος στην καμπίνα. Όχι, όμως, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα εκεί έξω.

Όπως αναφέρει το news247.gr, ο πραγματικός λόγος που βρίσκεται πάντα μια αεροσυνοδός σε αυτή τη θέση, την ώρα που επιβάτες εισέρχονται στο αεροπλάνο είναι για να τους τσεκάρει, έναν έναν.

Και όταν λέμε να τους «τσεκάρει» δεν εννοούμε φυσικά τα εισιτήρια, αλλά να τους περάσει ουσιαστικά από ένα face control, βλέποντας το πρόσωπο, τις κινήσεις τους, τον τρόπο που περπατάνε ή κινούνται. Αν κάποιος χρειάζεται βοήθεια ή αν κάποιος άλλος φαίνεται «επικίνδυνος».

Παράλληλα, οι αεροσυνοδοί βλέπουν αν κάποιος είναι μεθυσμένος μπαίνοντας στο αεροπλάνο ή ποιος αποφεύγει το eye contact μαζί τους.

Όσοι δεν τις κοιτάζουν στα μάτια, ορισμένες φορές κάτι προσπαθούν να αποφύγουν, οπότε κι αυτό το συγκρατούν, όπως για παράδειγμα και το αν κάνεις κάποια κίνηση που δεν επιτρέπεται μέσα στο αεροπλάνο.

Επίσης, κοιτούν και τι προσωπικά αντικείμενα κουβαλάς στα χέρια σου, αν κάποιος για παράδειγμα φοβάται πολύ και έχει κάποιο φυλαχτό ή βιβλίο ιατρικής μαζί του, τότε ξέρουν και τι πρέπει να προσέξουν σε αυτή την περίπτωση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.