search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:46
MENU CLOSE

Κινητοποίηση κατά απόλυσης εργαζόμενου σε γνωστή αλυσίδα αρτοποιίας

26.11.2019 09:31
Κινητοποίηση κατά απόλυσης εργαζόμενου σε γνωστή αλυσίδα αρτοποιίας  - Media

 

Κινητοποίηση έξω από υποκατάστημα της αλυσίδας “The Bakers” στον Άγιο Δημήτριο Ατικής πραγματοποιήθηκε σήμερα με αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη εργαζόμενοιυ και μέλους του συνδικάτου επισιτισμού-τουρισμού, ο οποίος απολύθηκε εξαιτίας της συμμετοχής του στην πανεργατική απεργία στις 2 Οκτωβρίου .

Σε σχετική ανακοίνωσή της η αγωνιστική εργατική συσπείρωση “Λάντζα” τονίζει: «Είναι ολοφάνερο πως η εργοδοσία με την επιμονή της σε αυτή την παράνομη απόλυση , επιδιώκει να καλλιεργήσει ένα κλίμα εκφοβισμού ώστε να αποτρέψει τους εργαζόμενους να αντισταθούν απέναντι στην συνολική επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και κεφάλαιο στα εργατικά δικαιώματα και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες».

Η διεύθυνση της επιχείρησης σε επικοινωνία που είχε με το συνδικάτο, αρνήθηκε κάθε συζήτηση για επαναπρόσληψη, ενώ για την απόλυσση του εργαζομένων, σύμφωνα με τη Λάντζα, «επικαλέστηκε ανύπαρκτα γεγονότα φθάνοντας στο σημείο να στοχοποιήση τον συνάδελφο ακόμα και για την συμμετοχή του στο αντιφασιστικό κίνημα κάτι που δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση αφού διαχρονικά ο φασισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τα καπιταλιστικά συμφέροντα».

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει κατατεθεί καταγγελία στο αρμόδιο ΣΕΠΕ η οποία θα συζητηθεί στις 26 Νοεμβρίου, ενώ η εργατική πλευρά ζητάε να επιβληθεί στην επιχείρηση πρόστιμο για το γεγονός ότι δεν έχει συντάξει ούτε έχει καταθέσει στο ΣΕΠΕ κανονισμό εργασίας ακόμα, παρά τις προειδοποιήσεις εδώ και ένα μήνα από το συνδικάτο.  

Nα σημειωθεί ότι η αλυσίδα The Bakers διαθέτει σήμερα επτά καταστήματα σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10