search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:04
MENU CLOSE

Μαλί: Δεκατρείς Γάλλοι στρατιωτικοί νεκροί από πτώση ελικοπτέρου

26.11.2019 10:02
Μαλί: Δεκατρείς Γάλλοι στρατιωτικοί νεκροί από πτώση ελικοπτέρου - Media

 

Δεκατρείς γάλλοι στρατιωτικοί, οι οποίοι πολεμούν εναντίον τζιχαντιστών στο Μαλί, σκοτώθηκαν σε δυστύχημα μεταξύ δύο ελικοπτέρων ενώ διεξήγαν επιχείρηση εναντίον τζιχαντιστών, ανακοινώθηκε σήμερα από τη γαλλική προεδρία.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό απωλειών των γαλλικών δυνάμεων από ένα συμβάν αφότου άρχισε η επέμβασή τους στην περιοχή το 2013.

Περισσότεροι από 4.500 γάλλοι στρατιώτες αντιμετωπίζουν ισλαμιστικές εξεγέρσεις στην περιοχή του Σαχέλ, όπου η βία από μαχητές που ανήκουν στην Αλ-Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

«Ο πρόεδρος ανακοινώνει με βαθιά λύπη τον θάνατο 13 γάλλων στρατιωτικών στο Μαλί το βράδυ της 25ης Νοεμβρίου σε δυστύχημα μεταξύ των δύο ελικοπτέρων τους στη διάρκεια αποστολής μάχης εναντίον τζιχαντιστών», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το προεδρικό γραφείο.

Οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν το κεντρικό και το βόρειο Μαλί ως εφαλτήριο για επιθέσεις σε όλη τη σε μεγάλο βαθμό ερημική αυτή περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52